INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  

Griezmann acuzat după ce s-a vopsit negru pe față: "Dacă nu e prostie, atunci e rasism!" » A cerut scuze și a șters postarea

FOTO: Reuters
FOTO: Reuters

Articol de - Publicat luni, 18 decembrie 2017 13:38

Antoine Griezmann, atacantul francez al lui Atletico Madrid, s-a deghizat într-un jucător al faimoasei Harlem Globetrotters, dar ”blackface” a provocat un scandal pe rețelele de socializare.

A vrut să facă o glumă pe Instagram și a ieșit rău. Fan Harlem Globetrotters, inimitabilii magicieni din baschet, Antoine Griezmann și-a pus costumul cu dungi și stele, faimos în anii '80, vopsindu-se pe față în negru și punându-și perucă.

25520654 10210282683408267 867646207 o

Nu s-a gândit că deghizarea sa va jigni pe cineva. Dar așa s-a întâmplat, pentru că "blackface" are rădăcini rasiste, folosită în secolul XIX în teatru: actori albi, machiați prost, jucau și caricaturizau personaje de culoare.

Atacantul lui Atletico Madrid a fost aspru criticat, provocând un scandal pe rețelele de socializare, potrivit L'Équipe. Jurnalista Aïda Touihri i-a scris pe Twitter: "Dragă Antoine Griezmann. Blackface: în cel mai bun caz, e o stângăcie. În cel mai rău, e rasism. În oricare dintre cazuri, n-a fost o idee bună. Șterge postarea".

Inițial, Griezmann a încercat să explice, fără a-și cere scuze: "Calmați-vă, prieteni! Sunt fan Harlem Globetrotters și a acelei frumoase perioade. E un omagiu". Mai târziu, văzând amploarea reacțiilor negative, internaționalul francez a șters postarea: "Recunosc, a fost o greșeală din partea mea. Îmi cer scuze, dacă am rănit pe cineva". 

"E trist, pentru că sunt sigur că Griezmann n-a fost deloc rău intenționat, dar oamenii nu au ratat ocazia unei polemici, unii doar pentru asta trăiesc" Ali Traoré, baschetbalist francez la Antibes Sharks

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (3)
bombon
bombon  •  18 Decembrie 2017, 19:11

roadghost, desteptaciune cu buton, cum le stii tu, ca un om mare!

roadghost
roadghost  •  18 Decembrie 2017, 16:38
Postat de cpt.ahab pe 18 Decembrie 2017, 14:22

O lume dementa, dar dementa rau!

:))) asta gandeam si eu...dar dementa e un termen medical, este vorba de banala prostie aici...idiotismul curentului PC nu cunoaste margini...probabil o sa citim curand ca Julius Caesar era nazist, ca si calugarii hindusi

cpt.ahab
cpt.ahab  •  18 Decembrie 2017, 14:22

O lume dementa, dar dementa rau!

Vezi toate comentariile (3)
Comentează