INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  DEZVĂLUIRI

EXCLUSIV Telenovelă în Turcia cu fostul fotbalist al Stelei: s-a întors în brațele iubitei din România și și-a lăsat baltă echipa! » „Bașkanii au blocat aeroportul. A fugit cu un taxi”

Foto: Imago Images
Foto: Imago Images

Articol de - Publicat marti, 14 decembrie 2021 14:20 / Actualizat marti, 14 decembrie 2021 15:07

Fostul antrenor Marian Bondrea (71 de ani) a povestit astăzi, în direct la GSP Live, despre cauzele neștiute ale falimentului coloniei românești de la Altay Izmir, în prima ligă turcă. Dintre cei patru jucători români transferați, doi au eșuat din cauza unor femei.

În 1997, la un an după ce Galatasaray îi aducea pe Hagi, Adrian Ilie și Iulian Filipescu, completând apoi cercul de jucători români cu Gică Popescu, Altay Izmir - un club de jumătatea clasamentului din prima ligă turcă - încerca să replice succesul importând propria colonie românească.

Altay îi aducea în Turcia pe antrenorul Marian Bondrea, câștigător al Cupei României cu Universitatea Craiova în 1993, iar acesta alegea să aducă patru fotbaliști din Divizia A: Ionel Dănciulescu (Dinamo), Dănuț Moisescu (FC Național), Leo Grozavu (Dinamo) și Marius Coporan (Dinamo).

Experimentul lui Bondrea de la Altay a eșuat 

Experimentul a fost un eșec. În direct la GSP Live, Bondrea a vorbit în premieră despre cauzele sportive și extrasportive care au dus la falimentul proiectului românesc de la Altay:

„Plecasem de la Dinamo și m-am gândit că avem o mare perspectivă în Turcia. Am luat și patru jucători români. Pe Dănciulescu, Leo Grozavu, Coporan și Moisescu. Din păcate, n-am avut șansă cu niciunul. Probabil ăsta a fost și motivul pentru care n-am rezistat acolo. S-au investit ceva bani în ei. Vă dați seama să aduci patru jucători și niciunul să te ajute.

Dănciulescu nu a vrut să rămână pentru că spunea că pierde echipa națională. A plecat. Mi-a părut rău și m-am supărat pe el după experiența în Turcia. Leo Grozavu avea o leziune la menisc, iar doctorul de acolo a zis că el nu riscă. Nu au vrut să-l oprească. Grozavu ar fi fost de mare folos echipei”.

„Coporan era extrem de talentat, dar era foarte îndrăgostit. De asta a pierdut contactul cu fotbalul”

Ceilalți doi români nu au dat randament, însă, din cauze sentimentale. Povestește Bondrea, amuzat:

„Coporan a dispărut pur și simplu de la echipă. Era foarte foarte îndrăgostit. Din cauza aia a pierdut și contactul cu fotbalul. N-a mai jucat după, de fapt a mai jucat episodic, foarte puțin. Mi-a părut rău pentru că era extrem de talentat.

Într-o zi n-a venit la primul antrenament, n-a venit nici la al doilea. Am zis că ceva s-a întâmplat cu el. Nu era de găsit unde locuia. Era clar că s-a întâmplat ceva. A plecat în țară. Conducătorii clubului au blocat aeroportul din Izmir. El a luat un taxi de la Izmir la Istanbul și nu e o distanță atât de mică (n.r. - 480 de kilometri). A ajuns în țară, salut, l-am pierdut!

Moisescu, un jucător extraordinar, a jucat foarte bine până a venit la Izmir viitoarea lui soție. Din momentul ăla, parcă a fost alt Moisescu. S-a pierdut și el. Dacă săpați puțin, aflați și alte amănunte. Viitoarea lui soție fusese soția altui coleg de echipă. La Farul. A fost ceva mai complicat, a fost o istorie”.

Telenovelă în Turcia cu fostul fotbalist al Stelei: s-a întors în brațele iubitei din România și și-a lăsat baltă echipa! » „Bașkanii au blocat aeroportul. A fugit cu un taxi”
Marius Coporan, pe atunci la Dinamo, îl talonează pe stelistul Sabin Ilie

Bondrea a plecat de la Altay după 7 meciuri, din care a câștigat doar două. Dănciulescu a revenit în țară, la Steaua, Coporan a mai jucat câte un sezon la Steaua și Dinamo, apoi a coborât în ligile inferioare. Leo Grozanu a mers la Ceahlăul, apoi a plecat în Germania, la Saarbrucken, iar Moisescu a mai evoluat un sezon la FC Național.

Citește și: 

L-a alergat să-l bată pe Adrian Ilie: „Îi dădea numai printre picioare și s-a enervat că-l lua la mișto”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (5)
steaua.libera
steaua.libera  •  14 Decembrie 2021, 21:37

Mai ia romani ca te frigi

steaua.libera
steaua.libera  •  14 Decembrie 2021, 21:37

:))))))))))

minos3
minos3  •  14 Decembrie 2021, 18:36
Postat de cornelcc pe 14 Decembrie 2021, 17:22

Ai dreptate, dar trebuie sa intelegi ca la ora actuala Dinamo nu mai “vinde”. Daca zicea fostul jucator al Gloriei Bistrita (de ex.), nu deschidea nimeni articolul, deci zero click = zero ron! Asa a gasit 2 (doi) “fraieri” (sic!) cara sa citeasca ceva despre nimic, spusele marelui antrenor Bondrea despre niste tentative de fotbalisti, gen Coporan ...

Din pacate, asa e ! Dinamo nu mai inseamna aproape nimic in prezent. Spun asta cu regret, desi sunt stelist.

Vezi toate comentariile (5)
Comentează