INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  ANGLIA

Guardiola, atac agresiv la Super Liga Europei: „Acesta nu e sport, dacă succesul e garantat dinainte”

Pep Guardiola
Pep Guardiola

Articol de - Publicat marti, 20 aprilie 2021 17:24 / Actualizat marti, 20 aprilie 2021 17:44

Pep Guardiola (50 de ani), managerul lui Manchester City afirmă că „nu e corect când o echipă luptă, luptă, luptă la vârf și totuși nu se poate califica, pentru că turneul e doar pentru câteva cluburi”.

După Klopp, Pep Guardiola este al doilea manager al unui club implicat în Super Liga Europei care contestă noul proiect.

Tehnicianul lui Manchester City e deranjat că în Super Liga Europei 15 din cele 20 de echipe participante au prezența garantată an de an în competiție, indiferent de rezultate.

Pep Guardiola: „Ajax de ce nu e acolo?”

„Acesta nu e sport, când relația dintre efort și succes nu există. Acesta nu e sport, dacă succesul este garantat dinainte și nu contează unde pierzi. Nu e corect când o formație luptă, luptă, luptă la vârf și totuși nu se poate califica, pentru că turneul e doar pentru câteva cluburi”, a protestat Pep.

Catalanul a cerut explicații: „Oamenii care ocupă de acest proiect au obligația, datoria de a clarifica pentru lumea întreagă, cât mai curând posibil, de ce aceste echipe joacă în competiție și altele nu? Ajax, cu patru Ligi ale Campionilor, de ce nu e acolo?”.

Pep Guardiola: „Acest proiect nu respiră încă, e un embrion”

A încheiat la fel de dur: „Acest proiect nu respiră încă, e un embrion care nu respiră încă, e doar o declarație. Mi-ar plăcea ca președintele să facă turul lumii și să spună de ce am luat această decizie. Susțin clubul, sunt parte din club, dar am și propria mea opinie”.

VIDEO Ederson, portarul lui Manchester City, putea juca în România: „I-am dat un mail”

Citește mai multe știri din fotbalul internațional:

Cosmin Contra a găsit partea bună din apariția Super Ligii Europei: „Echipelor românești le va fi mai ușor”

Messi, 125 de milioane de euro venituri în 2020. Cine completează podiumul France Football

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (26)
ungurul_vesel
ungurul_vesel  •  20 Aprilie 2021, 23:41

Sa-l vad ca isi da demisia si nu se mai duce la un club care participa in Super Liga. Nu ii convine da nici nu pleaca, iese cu declaratii care dau bine la public.

ungurul_vesel
ungurul_vesel  •  20 Aprilie 2021, 23:35
Postat de ssilvio__. pe 20 Aprilie 2021, 21:06

Eh, pot sa ii dea in judecata prin vreun tribunal civil :))). Un lucru e clar: UEFA nu va recunoaste niciodata ca o echipa infiintata in 2017 in ligile satesti, sa fi castigat CCE in '86.

Las' ca e la fc fcsb...

fanu
fanu  •  20 Aprilie 2021, 23:12

De parca e cine stie ce sport ca unul cu transferuri de 1 miliard si ceva joaca, contra unora cuvaloare de maxim 30 milioane tot lotul (gen City-Olympiacos anul trecut, grupele UCL..)

Vezi toate comentariile (26)
Comentează