INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  PROCES

Fost campion cu FCSB judecat la tribunal: „Procesul a durat 30 de minute. Nu am negat nimic”

Articol de - Publicat marti, 27 octombrie 2020 09:49 / Actualizat marti, 27 octombrie 2020 10:54

Fost campion cu FCSB, Vasili Hamutovski s-a implicat activ în manifestațiile din Belarus împotriva dictatorului Lukașenko, dar a negat condamnarea la închisoare: „Am fost amendat”.

De peste cinci luni protestează bielorușii într-o tentativă disperată de a-l doborî pe Aleksandr Lukașenko, ultimul dictator al Europei, președintele țării din 1994 acuzat că a fraudat alegerile câștigând al 6-lea mandat. Ciocniri violente cu forțele de ordine, cel puțin șase oameni și-au pierdut viața, au fost peste 450 răniți și 13.000 de arestați, mulți torturați în spatele gratiilor. Dar Lukașenko, sprijinit de Rusia, nu cedează.

Vasili Hamutovski, 42 de ani, dublu campion cu FCSB (2005, 2006) și câștigător al Cupei cu Petrolul (2013), este unul dintre actualii sau foștii sportivi implicați de la început în proteste, ieșind în stradă sau lansând mesaje dure la adresa autorităților.

Hamutovski: "Procesul a durat doar 30 de minute"

Au apărut zvonuri că fostul portar a fost condamnat la 10 zile de închisoare, dar Hamutovski a negat această informație. A confirmat că a fost judecat de tribunal pentru participarea la manifestații.

„Procesul a durat doar 30 de minute, i s-a permis avocatului să fie alături de mine. Nu am negat că am fost la proteste. Judecătorul a hotărât să mă amendeze", a declarat actualul antrenor al goalkeeperilor lui Dinamo Brest, precizând că „nu voi face apel".

VIDEO Hamutovski este încrezător că fotbalul din Est va progresa

Citește mai multe știri din fotbalul internațional:

Dezvăluirile lui Sergiu Hanca, martor la protestele masive din Polonia: „Dacă se întâmplă asta, ar fi o perioadă mai neagră decât cea de după război”

„Mamma mia, ce dezastru!” » Fanii lui Milan și-au pus mâinile-n cap după debutul lui Tătărușanu. Ce a spus antrenorul „diavolilor”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează