INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  BAYERN

Hansi Flick, primele declarații despre viitor: „Succesul e un proces continuu. Am luat deja o decizie”

Hansi Flick, antrenor Bayern, foto: Guliver/gettyimages
Hansi Flick, antrenor Bayern, foto: Guliver/gettyimages

Articol de - Publicat miercuri, 14 aprilie 2021 12:51 / Actualizat miercuri, 14 aprilie 2021 16:32

Antrenorul lui Bayern, Hansi Flick, anunță despărțirea: „Familia n-are nimic împotrivă dacă aș lucra la națională. Sunt obișnuit cu presiunea ca să reușesc la federație sau la Bayern Munchen”.

Antrenorul sextuplei bavareze ia în calcul tot mai serios să plece la sfârșitul sezonului, după ce campioana Europei a părăsit Liga în „sferturi". Deși este legat prin contrat de Bayern până în iunie 2023, Hansi Flick pare hotărât să-i ia locul lui Joachim Löw la reprezentativa Germaniei, după Euro. În premieră, antrenorul de 56 de ani a vorbit deschis despre viitor.

Hansi Flick, gata de noi provocări

Aproape cinci minute nu l-a întrerupt nimeni în intervenția de la Sky și lasă de înțeles că va discuta cu federația. 

Acum, imediat după meci, trebuie să diger eliminarea. Însă vă pot spune că am luat deja o decizie. Am un acord valabil, doar că mereu te gândești la ce urmează, și dacă totul merge minunat unde ești ori din contră. Pentru mine succesul este un proces continuu, în derulare. Evaluez întotdeana situația, cu toate aspectele, și înfrunt noile provocări, calculez cum să le abordez. Desigur că am ideile mele despre ceea ce va fi".

Familia îl susține să devină selecționer

Flick a dezvăluit că familia sa nu s-ar opune să devină selecționer: „Mereu mă susține, indiferent dacă aș fi acum la DFB și aș avea alt ritm de lucru, nu ar conta pentru ei. Crucial e să-mi placă. Suntem total de acord în orice decizie. Chiar îmi place jobul, sunt atașat și nu mă pot gândi la altceva. Sunt obișnuit cu presiunea să reușesc la federație ori la Bayern". 

Hansi n-a discutat însă nimic cu șefii bavarezi: „Nu am o întâlnire programată, am citit și eu că ar urma. Dacă Oliver (n.r - Kahn) va dori să vorbim, mă anunță. Eu nu mă grăbesc!".

Lothar Matthaus îl vede ca nou selecționer

O fostă legendă a clubului are certitudinea că ruptura e ireversibilă: „Hansi Flick are deja o ofertă de la naționala Germaniei și va pleca la finalul stagiunii", a spus Lothar Matthäus. Conflictul cu directorul sportiv a agravat-o, în ciuda declarației de aseară: „El își face treaba lui, eu pe-a mea". 

Treaba lui Hasan Salihamidzici era să-i întărească lotul, pentru a nu ajunge în situația de a nu-l avea decât pe Choupo-Moting back-up la Lewandowski și fără variante la fel de competitive de rezervă la Gnabry și Goretzka sau în apărarea vulnerabilă. Lothar Matthäus susține că din sezonul viitor va veni Julian Nagelsmann. Numai că acesta a dezmințit imediat informația: ”Nu am avut o întâlnire cu Bayern, nici nu va fi. Am un contract cu Leipzig până în 2023”.

80 de meciuriare Hansi Flick ca antrenor la Bayern, cu 66 de victorii, 7 remize și 7 înfrângeri, golaveraj 241-83. A câștigat tot ce se putea în sezonul trecut

Citește și alte știri despre Bayern: 

Neymar, cifre fantastice pentru PSG » Decizie de proporții după revanșa cu Bayern: „Da, confirm”

Hansi Flick pleacă de la Bayern după eliminarea din UCL: „Va fi selecționerul Germaniei!” + cu cine negociază bavarezii

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează