INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  SERIE A

Degringoladă în Serie A! Cluburile amână antrenamentele de grup și protestează » Care sunt cerințele

FOTO: Guliver//GettyImages
FOTO: Guliver//GettyImages

Articol de - Publicat luni, 18 mai 2020 10:16

Echipele din Serie A vor să nu fie obligate la cantonament, doar dacă există un caz confirmat să se izoleze tot grupul într-un „domiciliu de încredere” și medicul să nu răspundă penal.

Dacă nemții aproape au terminat prima rundă, italienii încă rătăcesc, trăind într-un haos legislativ. Trecerea prevăzută pentru azi la antrenamentele de grup s-a amânat, întrucât cluburile din Serie A nu acceptă protocolul stabilit de Comitetul tehnico-științific și, după ce s-au consultat într-o altă videoconferință cu Liga, au solicitat președintelui federației și ministrului Sportului trei modificări.

1. Fără obligativitatea cantonamentului

Jucătorii trebuie testați la COVID-19 din 4 în 4 zile pentru a detecta cazurile pozitive și să facă teste serologice, la două săptămâni, pentru anticorpi. Dacă nu există niciun infectat în grup, se pot întoarce la propriile locuințe.

2. Măsuri speciale doar dacă există cazuri

Numai în cazul unui pozitiv confirmat, întreaga echipă trebuie să se izoleze, într-un "domiciliu de încredere", fie centrul tehnic al clubului sau un alt loc ales de club pentru a efectua carantina.

3. Medicul să nu răspundă penal

Cluburile cer să se elimine responsabilitatea penală a medicilor pentru bolnavii de coronavirus. Responsabilii sanitari ai echipelor ar fi, practic, numai „supraveghetori", garantând aplicarea regulilor stabilite. 

Vincenzo Spadafora, ministrul Sportului, analizează noua variantă a protocolului, iar mâine o va trimite Comitetul tehnico-științific spre dezbatere, până atunci pregătirile continuând individual. 

„Maxi-cantonamentul nu e nici în cer, nici pe pământ. După două luni de carantină le poate afecta sănătatea mentală, jucătorii trebuie să reia competiția în siguranță. Greu se va găsi un protocol"
Paolo Maldini, director tehnic Milan

Citește mai multe știri din fotbalul italian:

Fabulos! Recordul unic al lui Erling Haaland: e peste Messi și Cristiano Ronaldo

Scandal imens în Premier League! Callum Hudson-Odoi, starul lui Chelsea, arestat + fotomodel luat de paramedici

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează