INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  ANGLIA

Harry Kane, 50 de goluri la națională » Încă 4 și are record all-time: „Ador să marchez pentru țara mea”

Harry Kane // Foto: Getty Images
Harry Kane // Foto: Getty Images

Articol de - Publicat miercuri, 08 iunie 2022 11:29 / Actualizat miercuri, 08 iunie 2022 11:57

Harry Kane, 28 de ani, căpitanul Angliei, a marcat și la 1-1 cu Germania. Astfel, l-a întrecut pe Sir Bobby Charlton și s-a apropiat și mai mult de Wayne Rooney (53). Are o medie net mai bună față de actualul lider al golgeterilor insulari: 0,7-0,44.

După o serie pozitivă, 22 de meciuri fără înfrângere, în finala Euro pierzând la penaltyuri în fața Italiei, Anglia a fost învinsă la Budapesta (0-1) și nu s-a putut revanșa cu Germania. 1-1 în Liga Națiunilor. 

Numai Jimmy Greaves are medie mai bună decât Harry Kane 

Dincolo de rezultat, unul dintre insulari s-a bucurat marți seară, la München. Harry Kane, 28 de ani, a marcat al 50-lea gol la națională, depășindu-l pe Sir Bobby Charlton și apropiindu-se la doar trei reușite de recordul lui Wayne Rooney. 

Atacantul lui Tottenham are un mare avantaj. Media de goluri: 0,7 el, doar 0,44 Rooney. În Top 5 all-time, numai Jimmy Greaves are o medie mai bună (0,77). Totuși, Greavsie a realizat acea performanță în urmă cu șase decenii (1959-1967). 

Kane, care a punctat la fel de mult pentru Albion ca toți ceilalți jucători din lotul actual împreună, a înscris 50 de goluri în 71 de partide. Ronney atingea 50 în 107 jocuri. Iar Cristiano Ronaldo, la portughezi, în 114 meciuri. CR7 este astăzi cel mai prolific internațional al lumii: 117 goluri în 188 de selecții (0,62, în medie). 

Harry Kane iese întotdeauna în față. E special. Am jucat alături de el și la club, și la națională. 50 de goluri? O performanță incredibilă. Un lider și un profesionist desăvârșit

- Kieran Trippier, fundaș Anglia

„Harry Kane deblochează meciurile”

„Ador să marchez, întotdeauna mi-a plăcut, mai ales pentru țara mea”, spune „The HurriKane”. 

Selecționerul Gareth Southgate vede și alte calități ale jocului căpitanului: „Mă așteptam ca al 50-lea gol să fie centrul poveștii, însă prestația sa a fost foarte bună, din orice unghi ai analiza-o. Modul cum conduce echipa, competitivitatea sa, presingul făcut, toate sunt excepționale. Și, mai presus de orice, el deblochează meciurile. Întotdeauna ai nevoie de un asemenea om”. 

TOP 5 GOLGETERI ANGLIA ALL-TIME 

 NumeGoluriMeciuriGoluri/Meci
1Wayne Rooney531200,44
2Harry Kane50710,7
3Bobby Charlton491060,46
4Gary Lineker48800,6
5Jimmy Greaves44570,77

Citește și alte știri din fotbalul internațional:

Incidente serioase înainte de Germania - Anglia » Fanii oaspeților au fost arestați după ce au făcut salutul nazist

Real Madrid a dat lovitura! Acord total pentru un fotbalist de 80 de milioane de euro

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează