INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  ANGLIA

Un internațional englez, pus la zid iar: „Nu am văzut pe nimeni atât de criticat în fotbal”

Harry Maguire și Harry Kane, Foto: Imago Images
Harry Maguire și Harry Kane, Foto: Imago Images

Articol de - Publicat marti, 27 septembrie 2022 16:49 / Actualizat marti, 27 septembrie 2022 16:49

Harry Maguire (29 de ani) a greșit la două dintre golurile Germaniei și Daily Mail i-a dat 4, cea mai mică notă. Și Anglia, 3-3 cu Germania pe Wembley, are șase meciuri la rând fără victorie, cum nu s-a mai întâmplat de trei decenii.

Anglia nu mai câștigă în fața nimănui. Nu a învins nici Germania, luni seară, deși a revenit de la 0-2, conducând cu 3-2 în minutul 83 pe Wembley. O gafă a portarului Pope, care a respins în față șutul lui Gnabry, i-a făcut cadou lui Havertz golul de 3-3. 

Dezbaterea zilei, 27 septembrie. Ar trebui Edi Iordănescu să continue ca selecționer? » „Să nu se agațe de post, că pare asistență socială” + „Absolut niciun progres față de mandatul lui Rădoi”
DEZBATEREA ZILEI
Dezbaterea zilei, 27 septembrie. Ar trebui Edi Iordănescu să continue ca selecționer? » „Să nu se agațe de post, că pare asistență socială” + „Absolut niciun progres față de mandatul lui Rădoi”

Anglia, ultimul loc, retrogradată în divizia B a Ligii Națiunilor

Albionul rămâne cu statistici înfiorătoare după această campanie în Liga Națiunilor. 

  • 6 meciuri la rând fără victorie (3 înfrângeri și 3 egaluri). O serie negativă pe care n-a mai avut-o de aproape trei decenii. Din 1993! 
  • Minimum trei goluri primite acasă două partide la rând pe teren propriu (după 0-4 cu Ungaria, pe 14 iunie). Nu se mai întâmplase din 1995.
  • Ultimul loc în grupa a 3-a, retrogradată în Liga B.  

Luke Shaw: „Toată lumea pare pornită împotriva lui Harry Maguire” 

Harry Maguire, căpitanul lui Manchester United, a fost din nou pus la zid. A greșit și la 0-1, și la 0-2. Daily Mail i-a dat 4, cea mai mică notă. „Fluierat încă dinaintea meciului. Jocul său nu e plăcut de privit”, a comentat cotidianul britanic. 

315 zileau trecut de la ultima victorie a Angliei într-un meci oficial (15 noiembrie 2021: 10-0 cu San Marino, în preliminariile CM)

Luke Shaw, colegul și la club, și la națională, i-a luat apărarea. „Trecem printr-o perioadă dificilă. Harry e un jucător fantastic, cu un caracter incredibil. A suferit mult. Nu am văzut pe nimeni criticat atât de mult în fotbal", a declarat fundașul stânga. 

„Și totuși, Maguire nu se ascunde niciodată. Dovedește cât de puternic e. Toată lumea pare pornită împotriva lui, de aceea nici el nu mai are atât de multă încredere. Îi este greu, dar noi toți îl sprijinim. E foarte important pentru echipă”. 

0 goluria înscris naționala Albionului în prima repriză în ultimele șase partide disputate (record în istoria selecționatei insulare)

Citește și:

Italia nu e la Mondiale, dar merge în Final Four-ul Ligii Națiunilor

Finlandezii îi acuză de rasism pe muntenegreni! Victimei i s-a strigat: „Ești o nenorocită de maimuță!”

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează