INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  ȚARA GALILOR

Henry ar putea prelua naționala Țării Galilor » Ce concurență are pentru acest post

Foto: Guliver/GettyImages
Foto: Guliver/GettyImages

Articol de - Publicat luni, 20 noiembrie 2017 11:00

Thierry Henry, secundul lui Martinez la naționala Belgiei, ar fi tentat să preia postul lăsat liber de Chris Coleman și să înceapă o carieră de principal. Ryan Giggs rămâne însă favoritul fanilor galezi.

Mutare-șoc posibilă la "naționala" Țării Galilor. Semifinalista de la Euro 2016 l-ar putea angaja ca selecționer pe Thierry Henry! Actualul "secund" al lui Roberto Martinez la belgieni se află pe lista scurtă de patru nume alcătuită de federația de la Cardiff pentru a-i succeda lui Coleman, ce a demisionat, plecând la Sunderland.

Fostul mare atacant francez, 40 de ani, e tentat să iasă din umbră și să devină principal, folosind experiența de 15 luni adunată ca assistant manager, alături de Graeme Jones, la echipa lui Hazard, Lukaku și Mertens.

Roberts face cărțile

Numai că Titi are rivali destul de puternici, doi foști internaționali de top galezi, Ryan Giggs și Craig Bellamy, ultima variantă fiind Tony Pulis, tot un galez și managerul lui West Bromwich.

Ex-mijlocașul lui Man. United conduce în sondajele făcute printre fanii "naționalei" cu 40 la sută dintre opțiuni. Iar un rol decisiv în numirea noului selecționer îl va avea Osian Roberts, mâna dreaptă a lui Coleman, care va lucra cu candidatul ales. 

51 de goluri în 123 de meciuri are Henry în "naționala" Franței, cu care a luat titlul mondial (1998) și european (2000) plus Cupa Confederațiilor (2003)

16 trofee a cucerit Titi cu Monaco, Arsenal și Barcelona, pentru care a bifat în total 631 de meciuri și 303 goluri. A mai jucat la Juventus și New York Red Bulls

 

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează