INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  FRANȚA

Singurul antrenor care a învins Argentina în Qatar merge la altă echipă » Va fi prezent la al doilea Mondial în 8 luni

Herve Renard. Foto: Imago Images
Herve Renard. Foto: Imago Images

Articol de - Publicat marti, 21 martie 2023 13:29 / Actualizat marti, 21 martie 2023 17:18

Herve Renard (54 de ani), actualul selecționer al Arabiei Saudite, va prelua naționala feminină a Franței și o va conduce la vară la turneul final din Australia și Noua Zeelandă.

Herve Renard este punctul să stabilească o performanță rară în fotbal. Antrenorul de 54 de ani poate conduce a doua echipă națională la un Campionat Mondial în interval de doar opt luni. 

Mario Camora nu mai vine la națională. Edi Iordănescu a ales înlocuitorul
EURO 2024
Mario Camora nu mai vine la națională. Edi Iordănescu a ales înlocuitorul

El a fost unicul capabil să bată Argentina (2-1), campioană supremă la turneul din Qatar, la cârma reprezentativei Arabiei Saudite, iar acum se află în fața unei noi provocări.

Herve Renard, aproape să preia naționala feminină a Franței

Tehnicianul francez este foarte aproape să preia naționala feminină a Franței și s-o pregătească pentru competiția găzduită de Australia și Noua Zeelandă între 20 iulie și 20 august 2023

Potrivit RMC Sport și The Athletic, acesta o va înlocui pe Corinne Diacre, demisă recent din cauza neînțelegerilor cu jucătoarele sale. Fostul selecționer al Marocului, Coastei de Fildeș și ex-antrenor al lui Lille ține permanent legătura cu Jean-Michel Aulas, președintele lui Lyon, care conduce comisia desemnată să numească noul selecționer al Franței.

Herve Renard vrea să facă pace cu rebelele din lotul Franței

Renard, care deja studiază ultimele meciuri ale viitoarei sale echipe și alcătuiește lista jucătoarelor pe care le va convoca pe 30 martie, așteaptă ca federația de la Riad să se pună de acord cu cea franceză pentru a-l elibera de orice obligație. 

El speră să fie deja pe banca tehnică la amicalele cu Columbia, pe 7 aprilie, și Canada, pe 11 aprilie. Și să facă pace cu fotbalistele ce au anunțat că renunță la națională și nu vor merge la CM din cauza lui Diacre: căpitanul Wendie Renard și atacanții Marie-Antoinette Katoto și Kadidiatou Diani.

Citește și:

Continuă haosul la un club din Superligă! Jucătorii sunt neplătiți de 4 luni

Revine „bunicul”: antrenorul chemat de la pensie să salveze o echipă din Premier League

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează