INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  DECIZIE

Fostul coleg al lui Neuer, declarat mort și ulterior „înviat”, a fost condamnat la închisoare!

Hiannick Kamba, încercuit
Hiannick Kamba, încercuit

Articol de GSP - Publicat vineri, 19 noiembrie 2021 08:52 / Actualizat vineri, 19 noiembrie 2021 09:29

Hiannick Kamba (35 de ani), fostul jucător al lui Schalke, și-a înscenat moartea în 2016, iar soția lui, Christina, a anunțat că el a murit într-un accident rutier în RD Congo, țara natală. Acum, el a fost condamnat la închisoare! 

În urmă cu patru ani, în ianuarie 2016, o veste i-a întristat pe conducătorii lui Schalke. Și pe Manuel Neuer, portarul lui Bayern, care crescuse la clubul din Gelsenkirchen. Hiannick Kamba, fost junior al alb-albaștrilor, coleg cu Neuer, fusese declarat mort într-un accident rutier în țara natală, Congo. Așa anunțase soția lui de atunci.

Hiannick Kamba și soția sa, condamnați la închisoare!

La acea vreme, Kamba avea 29 de ani. Nu reușise în carieră, deși se spunea că era talentat. De la echipa secundă a lui Schalke a urmat căderea bruscă, odată ajuns la seniori. A jucat numai la cluburi de amatori. 

Patru ani mai târziu, altă veste la fel de șocantă. Kamba a „înviat”. Tragedia sa nu existase, nici măcar accidentul. Totul era inventat de fosta lui soție, pentru a beneficia de polița asigurării de viață a fotbalistului. Una foarte mare. E vorba de 1,2 milioane de euro!

Ulterior, Kamba a fost descoperit în Germania, presa l-a deconspirat și poliția l-a arestat. Nu a scăpat de proces și de condamnare: 3 ani și 10 luni după gratii. La fel, nevasta lui.

Manuel Neuer: „Știrea morții sale m-a șocat” 

După ce i-a convins pe cei de la ambasada Germaniei din Congo că știrea morții sale era falsă, Hiannick a reușit să se întoarcă acasă, în 2018. De atunci, a muncit, fiind electrician. Cel mai fericit a fost Neuer, când i s-a spus întreaga poveste. „Nici nu vă imaginați ce bucuros sunt când știu că e viu. Știrea morții sale m-a șocat”.

Fostul coleg al lui Neuer, declarat mort și ulterior „înviat”, a fost condamnat la închisoare!
Hiannick Kamba // foto: Guliver/gettyimages

Mai multe știri din fotbalul internațional: 

Scandal de rasism, după ce au greșit poza și numele lui Benjamin Mendy, fotbalistul arestat pentru viol: „Persoanele de culoare nu au fețe diferite în 2021. STOP!”

Ce este BJJ-ul, pasiunea secretă a lui Cosmin Olăroiu: „Sunt fascinat!”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează