INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  SPANIA

Ca Jordi Cruyff sau Marcos Llorente: Ianis Hagi continuă tradiția fiiilor de mari fotbaliști care au jucat la Alaves

Ianis Hagi. Foto: Instagram @Alaves
Ianis Hagi. Foto: Instagram @Alaves

Articol de - Publicat sambata, 02 septembrie 2023 17:46 / Actualizat sambata, 02 septembrie 2023 17:46

Ianis Hagi (24 de ani) încearcă să-i calce pe urme lui Gică Hagi, la fel cum au făcut-o Jordi Cruyff, Giuliano Simeone, Enzo Zidane, Marcos Llorente, Ander Guevara și Theo Hernández, toți trecuți în diferite perioade pe la Alaves.

În ziua în care Ianis Hagi a primit vestea primei convocări în lotul lui Alaves pentru partida cu Valencia de diseară, cotidianul Marca a dezvăluit lista cu fotbaliști ce au dus tradiția de familie mai departe jucând la echipa din Vitoria-Gasteiz. „În numele tatălui" este titlul articolului în care noul purtător al numărul 10 alb-albastru e pus alături de fiii altor foste vedete.

„Ianis Hagi i-a moștenit picioarele bune”

„Băiatul lui Gheorghe Hagi, fost jucător, între altele, la echipe ca Real Madrid și Barcelona, botezat «Maradona din Carpați» pentru enorma sa calitate, fotbalistul creativ a moștenit picioarele bune de la tată”, scrie sursa citată, ce inserează și o declarație a lui Ianis de la prezentyarea oficială: „Numele meu este o responsabilitate, dar mie îmi place presiunea”.

Cu iubita la prezentare! Ianis Hagi a avut-o alături pe Elena la Alaves: „Sunt un număr 10, eu creez ocazii” » Cu cine s-a sfătuit când a luat decizia
SPANIA
Cu iubita la prezentare! Ianis Hagi a avut-o alături pe Elena la Alaves: „Sunt un număr 10, eu creez ocazii” » Cu cine s-a sfătuit când a luat decizia

A marcat în finala Cupei UEFA

În compania lui Hagi jr. se află Giuliano Simeone, unul dintre cei trei copii fotbaliști ai antrenorului de la Atletico Madrid, Diego. Argentinianul nu a apucat să debuteze la Alaves din cauza unei accidentări, suferite când evolua în Segunda, la Zaragoza. 

O perioadă frumoasă a avut la Alaves Jordi Cruyff, unul dintre eroii finalei Cupei UEFA cu Liverpool din 2001 în care a și marcat cu capul. Fiul lui Johan a bifat 110 meciuri și 12 goluri între 2000 și 2003.

Enzo, o apariție episodică

Enzo Zidane, unul dintre băieții faimosului Zinedine, fratele lui Luca (actualul portar al lui Eibar), Theo și Elyaz, a jucat 4 partide în echipa de pe Mendizorroza la începutul stagiunii 2017-2018: 

„Tatăl meu a fost mereu un exemplu pentru mine, un fotbalist mare, cu care mă și mândresc”. Un alt coleg al lui Ianis, Ander Guevara, venit de la Sociedad în această vară, îmbraca același tricou pe care l-a purtat tatăl său, Carlos, în anii '80.

Frații Hernandez sunt vedete

Theo Hernandez, în prezent la Milan, a trecut și el pe la Alaves în 2016-'17, împrumutat fiind de la Atletico. Tatăl său, hijo de Jean-François, a jucat la Compostela, Rayo Vallecano și Atlético. În fine,.Marcos Llorente e fiul lui Paco Llorente, fost jucător al lui Real Madrid, a venit la Alaves în stagiunea 2016-'17 și s-a remarcat în traseul echipei basce spre finala Cupei cu Barcelona.

La 16 ani, românul Ștefan Ioniță a semnat cu Salernitana

VIDEO Andrei Cordea a înscris primul gol în Arabia Saudită chiar în poarta lui Ciprian Tătărușanu!

A luat parte la un moment istoric în fotbalul românesc, acum lucrează pe TIR în Germania: „Patronii sunt foarte faini! Mai stau un an și mă întorc acasă”

„Traduceri avem?” » Cum se comportă „Hagi” Luțu la cursurile de director sportiv: „E disperat!”


Comentarii (2)
mehigh_ms
mehigh_ms  •  03 Septembrie 2023, 09:28
Postat de ionescugeorge77 pe 02 Septembrie 2023, 19:23

...da ...joaca foarte bine ...o sa va convingeti repede de el ...

tie nu iti convine nimic!!! du-te ma in varful muntelui si ramai acolo..

ionescugeorge77
ionescugeorge77  •  02 Septembrie 2023, 19:23

...da ...joaca foarte bine ...o sa va convingeti repede de el ...

Vezi toate comentariile (2)
Comentează