INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  SCOȚIA

Ianis va fi pregătit de un fost mare golgeter al lui Bayern » Atuul noului manager de la Rangers pentru ofensivă

Ianis Hagi// foto: Imago
Ianis Hagi// foto: Imago

Articol de - Publicat vineri, 19 noiembrie 2021 10:00 / Actualizat vineri, 19 noiembrie 2021 10:55

Giovanni van Bronckhorst (46 de ani) este noul manager al lui Rangers, olandezul avându-l asistent pe compatriotul Roy Makaay (46 de ani), care va pregăti special atacul campioanei Scoției.

După Steven Gerrard, Ianis Hagi va avea tot un fost fotbalist manager. Unul foarte cunoscut. Olandezul Giovanni van Bronckhorst, vicecampion mondial în 2010, 14 trofee ca jucător la Feyenoord, Rangers, Arsenal și Barcelona, se întoarce după un deceniu la Glasgow. 

17 manageria avut Glasgow Rangers în 149 de ani de istorie; ultimul este olandezul Van Bronckhorst, în vârstă de 46 de ani

Pentru Ross Wilson, directorul sportiv al albaștrilor, GvB a fost prima opțiune și „am ajuns extrem de rapid la un acord”.

Ianis Hagi, condus de „Fantoma” cu 314 goluri

Nu vine singur pe „Ibrox Par”. Principalul asistent va fi Roy Makaay, tot 46 de ani, un golgeter de clasă, cu 102 goluri în patru sezoane la Bayern (314 în întreaga carieră). Mai ales cu el se va pregăti Ianis, pentru că „Fantoma”, așa cum era supranumit ca jucător, se va ocupa special de atacul lui Rangers. 

5 trofeea cucerit Van Bronckhorst ca antrenor (Feyenoord); va fi al doilea tehnician batav la Rangers, după Dick Advocaat

Van Bronckhorst și Makaay au lucrat împreună la Feyenoord între 2015 și 2019, în aceeași formulă: Gio, principal, Roy, secund.

Debutează joi, în Europa League

Din cauza întârzierii permisului de muncă, cei doi nu vor putea debuta în weekend la campioana Scoției, care joacă duminică, în semifinalele Cupei Ligii. Vor sta pe bancă joi, la meciul decisiv cu Sparta Praga, în Europa League.

Gio a dovedit deja că este un învingător și ca antrenor. Și, marele lui avantaj aici, cunoaște bine clubul nostru.

- Ross Wilson, director sportiv Rangers

3,5 aniva fi durata contractului lui Giovanni van Bronckhorst la Glasgow Rangers; contractul va expira pe 30 iunie 2025

Citește și:

Fostul fotbalist al Barcelonei e noul antrenor al lui Ianis Hagi la Rangers

Adeyemi, jucătorul cu mamă româncă, s-a decis! » La ce club mare va evolua din sezonul viitor

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (4)
talpaiadului
talpaiadului  •  19 Noiembrie 2021, 13:27

Si inca ceva: oare cum poate Makaay, fost fotbalist de talie mondiala, sa profeseze fara a tine coada pe sus la 46 de ani ca antrenor secund, in timp ce radoii nostri au impresia ca merita sa treaca direct de la jucatori la antrenori de echipa nationala?

talpaiadului
talpaiadului  •  19 Noiembrie 2021, 13:21

Cred ca Van Bronckorst il va folosi mai mult pe Hagi, cel putin la inceput. Depinde de Hagi daca va confirma sau nu. Eu sper sa confirme si sa fie titular de baza intr-o echipa mai spectaculoasa dupa venirea olandezilor pe banca tehnica.

maninblack08
maninblack08  •  19 Noiembrie 2021, 12:33

Asta cu numarul antrenorilor din istoria echipei Glasgow Rangers, 17 antrenori in 149 de ani, trebuie sa i-o trimiteti lui Gigi si tuturor patronilor din Romania. FCSB cred ca a avut 17 antrenori in vreo 10 ani...

Vezi toate comentariile (4)
Comentează