INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  SCANDAL LA FIFA

Ies la iveală noi dovezi de mită în cadrul FIFA: 40.000 de dolari făcuţi "cadou" Federaţiei din Surinam

Alegerile pentru postul de şef al FIFA, fraudate
Alegerile pentru postul de şef al FIFA, fraudate

Articol de GSP - Publicat vineri, 10 iunie 2011 00:00 / Actualizat vineri, 10 iunie 2011 12:22

Scandalul de corupţie în care este implicată FIFA tinde să ia amploare, după ce noi declaraţii şi dovezi au ieşit la iveală în cursul acestei dimineţi.

Preşedintele Federaţiei surinameze de fotbal, Louis Giskas, spune că a primit 40.000 de dolari cash, în bancnote de 100, în cadrul unei întîlniri a Uniunii Fotbalului Caraibian (CFU), ce a avut loc în urmă cu o lună în Trinidad Tobago.

Giskas a crezut că banii sînt destinaţi dezvoltării proiectelor fotbalistice din ţara sa:

"Am urcat într-o cameră de hotel şi am primit un plic maroniu, pe care scria « Surinam», care conţinea 40.000 de dolari, în bancnote de 100 de dolari. Am fost surprinşi şi am întrebat din partea cui vine acest cadou. Domnul Jason Sylvester ne-a spus că banii vin partea CFU, pentru dezvoltarea fotbalului din Surinam. De aceea am şi acceptat banii. Am întrebat apoi dacă nu vom avea probleme pe aeroport cu această sumă de bani cash la noi, dar tot Sylvester ne-a spus să stăm liniştiţi, că nu vor fi probleme. Am scris numărul său de telefon pe plic pentru a-l contacta în cazul în care eram întrebaţi de bani".

La întoarcerea în Surinam, Giskas a înmînat suma de bani trezoreriei din cadrul Federaţiei. În ziua în care banii au fost introduşi în bancă, pe 11 mai, vicepreşedintele Federaţiei din Bahamas, Fred Dunn, şi-a informat colegii africani că plicul vine de fapt din partea lui Mohamed Bin Hammam, la instrucţiunile lui Jack Warner.

Giskus spune că dacă ar fi ştiut din partea cui vine generosul cadou, nu l-ar fi acceptat niciodată:

"Am primit o scrisoare de la domnul Warner, care ne-a spus că toate costurile călătoriei în Trinidad au fost suportate de CFU. Apoi am aflat că cel care a plătit de fapt totul a fost Bin Hammam. Dacă ni s-ar fi zis că banii vin din partea sa, n-am fi acceptat niciodată cadoul primit".

Mohamed Bin Hammam s-a retras din cursa pentru şefia FIFA, după ce un scandal monstru de corupţie a ieşit la iveală, în discuţii fiind implicat şi Sepp Blatter, actualul conducător al forului. Din cîte se pare, Bim Hammam a încercat să cumpere mai multe voturi prin diverse cadouri făcute către preşedinţii de Federaţii de pe glob.

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (2)
dreamer123
dreamer123  •  10 Iunie 2011, 20:23

BLATTER DEMISIA ! MIRCEA SANDU PLEACA B.U.B.OSULE MITICA LA PUSCARIE !

popadan
popadan  •  10 Iunie 2011, 14:08

Astia sunt aia care au interzis Timisoarei sa joace in Liga Campionilor????!!!!!!

Vezi toate comentariile (2)
Comentează