INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  BARCELONA

Ignorat la Barcelona, Jordi Alba îl atacă pe Luis Enrique: "Doar la naţională primesc încredere"

Jordi Alba, foto: Gulliver/gettyimages
Jordi Alba, foto: Gulliver/gettyimages

Articol de Alexandru StănilăJURNALISPORT - Publicat miercuri, 22 martie 2017 11:32

Până nu de mult un titular obişnuit în echipa Barcelonei, Jordi Alba pare că nu se mai pliază în noul sistem implementat de Luis Enrique la Barcelona, acela cu trei fundaşi centrali, iar tehnicianul l-a lăsat pe bancă la ultima partidă de campionat, cu Valencia, dar şi la meciul retur cu PSG, din Champions League.

Alba nu a ratat ocazia şi şi-a exprimat frustrarea faţă de decizia lui Enrique.

Aflat în cantonamentul Spaniei, care va evolua contra Israelului, în preliminariile Camponatului Mondial, şi impotriva Franţei, într-un amical, fundaşul de bandă al catalanilor s-a plâns de faptul că nu mai primeşte încrederea cu care era obişnuit la echipa de club.

"Aici, la naţionala Spaniei, simt din plin încrederea venită din partea selecţionerului. Este un lucru de care nu am parte la Barcelona, deşi mi-aş dori asta.", a declarat internaţionalul spaniol pentru Movistar+.

Apărătorul de 28 de ani s-a arătat încântat de tratamentul pe care l-a primit din partea noului selecţioner al Spaniei, Julen Lopetegui şi, în acelaşi timp, spune că poate evolua fără probleme şi în sistemul 3-4-3 utilizat de Luis Enrique la Barca.

"Julen mi-a oferit foartă multă încredere. M-a întrebat ce obişnuiam să lucrez la naţională înainte de venirea sa, dar şi la Barcelona şi mi-am dat seama că va conta pe mine.

Toţi jucătorii vor continuitate, vor să aibă minute. Este adevărat că în sezoanele precedente am evoluat mai mult, dar acestea sunt deciziile antrenorului. Când am jucat nu am cerut explicaţii şi nu o voi face nici acum, când nu joc.

Consider că pot evolua şi în sistemul cu trei fundaşi. Bineînţeles, calităţile mele sunt în flanc, asta mi-a oferit oportunitatea de a evolua la naţionala Spaniei şi la Barcelona.

Totuşi, decizia este a antrenorului, deci trebuie să dau tot ce am mai bun pentru a fi capabil să joc în orice sistem", a mai spus Jordi Alba, citat de AS.

29 de prezenţe are Alba în tricoul Barcelonei, în acest sezon, reuşind un gol

49 de meciurişi 6 goluri are fundaşul lateral în naţionala iberică

14 milioane de euroau plătit catalanii pentru acesta, în 2012, celor de la Valencia

 

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează