INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  DINAMO KIEV

Igor Surkis, anunț despre viitorul celor de la Dinamo Kiev înaintea turneului european: „Plănuim să ne extindem!”

Igor Surkis (stânga)
Foto: Imago
Igor Surkis (stânga) Foto: Imago

Articol de GSP - Publicat luni, 11 aprilie 2022 14:40 / Actualizat luni, 11 aprilie 2022 14:41

Dinamo Kiev a planificat un turneu european cu mai multe meciuri amicale. Igor Surkis, finanțatorul campioanei Ucrainei, a vorbit despre obiectivele pe care echipa sa le are cu aceste partide.

Surkis dezvăluie că decizia de a juca meciuri amicale cu mai multe cluburi europene are două scopuri: de a atrage și mai mult atenția asupra războiului din Ucraina și de a strânge fonduri pentru a ajuta țara, aflată sub asediu de pe 24 februarie.

Barcelona și Real Madrid l-au refuzat pe Mircea Lucescu: „Noi am făcut demersuri”
Dinamo Kiev
Barcelona și Real Madrid l-au refuzat pe Mircea Lucescu: „Noi am făcut demersuri”

Igor Surkis: „Plănuim să ne extindem, negociem și cu alte cluburi din alte țări”

„Acesta este un nou pas pentru ajuta Ucraina. Să fim serioși: băieții noștri pot aduce un beneficiu maxim țării doar jucând fotbal. Dinamo are o reputație importantă în Europa, e un nume, un brand de care fanii din Europa sunt interesați. 

Meciurile caritabile ale lui Dinamo au două scopuri: să atragă și mai mult atenția asupra războiului din Ucraina, să se scrie și să se vorbească în Europa și mai mult despre război, iar fanii să vină la stadioane și să-și exprime susținerea pentru Ucraina, arătându-le astfel guvernelor lor că noi avem nevoie de ajutor. 

Al doilea obiectiv este să strângem bani și ajutoare pentru Ucraina, pentru că sprijinul economic este extrem de important într-un război la scară largă. Am organizat cât mai multe meciuri amicale, într-o perioadă scurtă de timp. 

De pe 12 pe 28 aprilie Dinamo va juca în Polonia, Turcia, România, Germania și Croația. Și plănuim să ne extindem, negociem și cu alte cluburi din alte țări. Nu e ușor, sezonul se apropie de final, iar echipele sunt pe ultima sută de metri în campionatele lor. 

Clubul nostru le mulțumește tuturor echipelor care au acceptat să joace cu Dinamo Kiev în acest turneu caritabil, președinților federațiilor, președinților de club, presei. Cu toții sunt de partea noastră. Le suntem recunoscători pentru înțelegere și ajutor. Ce au făcut este foarte important pentru Ucraina!” a declarat Igor Surkis potrivit sport.ua

Principala problemă de pe agendă este acum victoria Ucrainei în războiul împotriva barbarilor ruși. Orice altceva vine pe planul doi și nu are importanță fără un succes al armatei și diplomației noastre. Dar, în orice caz, vom face tot posibilul pentru a salva fotbalul ucrainean.
-Igor Surkis, finanțator Dinamo Kiev

Meciurile amicale programate de Dinamo Kiev în turneul european:

  • Legia Varşovia (12 aprilie)
  • Galatasaray Istanbul (14 aprilie)
  • FCSB (20 aprilie, arena Arcul de Triumf)
  • Borussia Dortmund (26 aprilie)
  • Dinamo Zagreb (28 aprilie)

VIDEO Igor Kostiuk, antrenorul Dinamo Kiev U19, mesaj pentru liderii globali: „Scopul acestor fasciști este exterminarea ucrainenilor ca nație!”

Citește alte știri din fotbalul internațional:

Dennis Man se va despărţi de Parma. Informații de ultim moment: „Va fi vândut sau împrumutat!”
GSP LIVE
Dennis Man se va despărţi de Parma. Informații de ultim moment: „Va fi vândut sau împrumutat!”
„Ar trebui să le fie rușine, nici nu-ți dai seama când joacă și când nu” » Românii de la Galatasaray au fost desființați de presa din Turcia
TURCIA
„Ar trebui să le fie rușine, nici nu-ți dai seama când joacă și când nu” » Românii de la Galatasaray au fost desființați de presa din Turcia

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează
Close