INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  PROBLEME

IKER CASILLAS A FĂCUT INFARCT // ȘOC în fotbalul mondial » Portarul a suferit un infarct miocardic acut la antrenamentul lui FC Porto!

Iker Casillas
Iker Casillas

Articol de GSP - Publicat miercuri, 01 mai 2019 17:25

Iker Casillas, 37 de ani, a suferit un infarct la antrenamentul de astăzi al echipei FC Porto. E internat, iar starea sa este stabilă.

UPDATE ORA 18:00

FC Porto a emis un comunicat oficial despre starea lui Casillas la ora locală 16:00 (două ore mai târziu la București):

Iker Casillas a suferit un infarct miocardic acut în timpul antrenamentului de dimineață, ce a avut loc la baza de la Olival.

Ședința de pregătire a fost întreruptă rapid, pentru ca portarul să primească îngrijiri medicale. Acum este internat la Spitalul CUF din Porto. Casillas este bine, stabil și s-a rezolvat problema cardiacă”.

ȘTIREA INIȚIALĂ, 17:30

Goalkeeper-ul a fost stabilizat și ar fi deocamdată în afara oricărui pericol. El va rămâne internat în perioada următoare pentru a fi sub atenta supraveghere a medicilor. În mod cert, el nu va mai evolua pentru echipa sa până la finalul sezonului. 

Conform primelor informații, portarul nu și-a pierdut cunoștința și a dus infarctul „pe picioare”. În prealabil, el se simțise rău la antrenamentul de azi al lui Porto. 

Doctorii i-au montat fostului portar al lui Real Madrid un cateter, care ajută la lărgirea diametrului interior al vaselor de sânge pentru a facilita o cât mai bună circulație. 

Cu doar 40 de minute înainte de apariția știrii, FC Porto postase pe contul de Twitter o fotografie cu Iker la antrenament:

Imagine cu Iker Casillas de la antrenamentul de azi al lui FC Porto, postată de club pe Facebook la ora locală 15:00

Iker Casillas a evoluat de-a lungul carierei doar la Real Madrid și FC Porto. E o adevărată legendă în fotbalul spaniol și a prins 167 de meciuri în tricoul naționalei Spaniei, cu care a câștigat două Campionate Europene, în 2008 și 2012, și un Campionat Mondial, în 2010. 

38 de aniva împlini Casillas pe 20 mai

Portarul și-a prelungit pe 20 martie contractul cu FC Porto pentru încă un an: „E un moment special, mă simt ca acasă la acest club. Vreau să-mi închei cariera aici. După nu știu ce va fi, dar sper să rămân legat de fotbal”, a declarat Casillas cu ocazia prelungirii.

mesaje de încurajare 

Mai mulți sportivi i-au trimis mesaje goalkeeperului pe rețelele de socializare. Iată câteva dintre acestea:

AICI ai cele mai interesante statistici + clasamente în timp real din fotbalul intern și internațional!

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (11)
10155074652718103
Muzzi Ciprian  •  01 Mai 2019, 21:48
Postat de Eugen Iustin pe 01 Mai 2019, 20:31

Nu umblă, pentru că nu trăim în vise, dar, ca exercițiu simplu, faceți o comparație între cele două Germanii, care s-a ridicat și care a rămas în mizerie până la reunire?

din nefericire, stimate domn, de atunci si pana acum au trecut 30 de ani! era altceva capitalismul acum 30 de ani!

771545396317549
Eugen Iustin  •  01 Mai 2019, 20:31
Postat de Muzzi Ciprian pe 01 Mai 2019, 19:05

din pacate, tot ce am inteles noi despre capitalism este gresit! aveam impresia ca in capitalism umbla cainii cu covrigi in coada! ei bine, nu umbla! daca in comunism mai trageai un picior dupa tine, in capitalism nu merge, tragi piciorul dupa tine, mori! de multe ori ma gandesc, ca unul care traieste in capitalism european de peste 20 de ani, de ce ni-l dorim asa mult?!

Nu umblă, pentru că nu trăim în vise, dar, ca exercițiu simplu, faceți o comparație între cele două Germanii, care s-a ridicat și care a rămas în mizerie până la reunire?

1181489102022068
Oana Stanciu  •  01 Mai 2019, 20:16

Eroii nu mor niciodată. Pentru mine, Cassillas a fost și rămâne cel mai bun portar de fotbal din istorie. Un exemplu pentru toți sportivii, nu numai pentru fotbaliști. Fi tare Iker Casillas!

Vezi toate comentariile (11)
Comentează