CAMPIONATE  ·  SPANIA

Iker Casillas, detalii tulburătoare despre infarctul suferit: „Doctore, simt că-mi arde corpul! Și acum o să-mi deschideți pieptul?”

Iker Casillas
foto: Imago
Iker Casillas foto: Imago

Articol de - Publicat sambata, 28 noiembrie 2020 11:50 / Actualizat sambata, 28 noiembrie 2020 11:59

Fostul portar Iker Casillas a povestit infarctul suferit pe 1 mai 2019, în primele două episoade ale unui film documentar difuzat vineri seara în Spania.

Suferind și el pentru dispariția prematură a lui Maradona, Iker Casillas și-a amintit cum era să fie răpus tot de o problemă cardiacă. Fostul mare portar spaniol, 39 de ani, a readus în actualitate drama prin care a trecut.

Iker Casillas: „Parcă mă scufundam tot mai tare într-o piscină”

„Când am venit la antrenament m-am simțit greu, ceva ciudat de parcă aș fi avut o alergie... I-am spus medicului, Roberto, să-mi dea o pastilă, că simt o durere puternică în piept. Nu știam ce se întâmplă cu mine, dar era clar că trecem prin ceva grav. Mi-era teamă că nu o să fac față. Era ca și cum ești într-o piscină și vrei să ieși, dar nu mai poți. M-am panicat, parcă mă scufundam tot mai tare și atunci i-am strigat medicului să cheme ajutoare, că mi-e foarte rău!”, a dezvăluit Iker.

Iker Casillas: „I-am zis că nu mai suport!”

„Niciodată nu mi-am imaginat că aș putea suferi un infarct! N-am mai sunat la salvare, m-au suit într-o mașină pe scaunul din dreapta și au venit și doi bodyguarzi cu mine. Medicul care mi-a făcut electrocardiograma, Isabel Quelhas, mi-a spus că tocmai am avut un atac cardiac. Și acum o să-mi deschideți pieptul?, l-am întrebat.  Mi-a pus un cateter, m-au supus la alte teste și când mi-au introdus lichidul de contrast am început să am greutăți. Ardeam parcă tot și nu-mi mai simțeam deloc corpul. I-am zis doctorului că nu mai suport! Mi-a răspuns că este normal și că durează doar 30 de secunde”.

Iker Casillas: „Eram conștient că puteam să mor”

Casillas a recunoscut că a avut mare noroc că i s-a întâmplat la teren și nu acasă: „Dacă făceam infarctul cu o zi mai devreme, probabil că nu aș mai fi fost acum în viață. Mi-au trecut tot felul de gânduri negre prin cap și nu mă mai puteam odihni noaptea deloc. Eram conștient că puteam să mor atunci. Medicii m-au liniștit și mi-au spus că o să uit drama cu timpul și să încerc să dorm”. 

Citește și alte știri din fotbalul internațional:A murit pe loc. Șofer român de TIR, strivit de parapetele din mijlocul autostrăzii, peste care a căzut cabina. Imagini de la fața locului
Libertatea
Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează
Agenda
Oră Competiție / Post TV
16:30 Handbal M, CM 2021
Qatar - Angola
Digi 2
16:30 Baschet M
Steaua - Dinamo
Digi 4
17:00 Fotbal, Liga 1
UTA Arad - Viitorul
Digi 1, Telekom 1, Look Sport
19:00 Handbal M, CM 2021
Spania - Brazilia
Digi 2
19:00 Handbal M, CM 2021
Germania - Uruguay
Digi 3
19:30 Baschet M
U-BT Cluj Napoca - SCM U Craiova
Digi 4
20:00 Fotbal, Liga 1
FCSB - Astra
Digi 1, Telekom 1, Look Plus
21:30 Fotbal, Bundesliga
Union Berlin - Leverkusen
Digi 3, Telekom 3
21:30 Handbal M, CM 2021
Tunisia - Polonia
Digi 4, Telekom 4
21:45 Fotbal, Serie A
Lazio - Roma
Digi 2, Telekom 2, Look Sport
22:00 Fotbal, Premier League
Fulham - Chelsea
Eurosport
Program TV complet
Liga 1