INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  SPANIA

Ikerecord » Casillas egalează în amicalul cu Anglia recordul european de partide internaționale

Casillas e la mare preț. Toți colegii de la națională au vrut un selfie cu el // Foto: Reuters
Casillas e la mare preț. Toți colegii de la națională au vrut un selfie cu el // Foto: Reuters

Articol de - Publicat vineri, 13 noiembrie 2015 00:00

Testul cu România, de pe 27 martie, ar putea fi pentru fostul portar al Realului (acum la Porto) al 168-lea meci în tricoul ”naționalei”.

Moment istoric, diseară, pentru Iker Casillas. În amicalul Spaniei cu Anglia, de la Alicante, portarul lui FC Porto va egala recordul european de partide internaționale, deținut în acest moment de letonul Astafjevs: 165!

Interesant, tot într-un test contra insularilor, disputat în 2011, Iker egalase un alt record, cel de meciuri disputate în tricoul Spaniei, 126, deținut de un alt portar, Zubizarreta.

Și asta nu-i totul. Casillas ar putea deveni diseară primul portar din istoria fotbalului care bifează 100 de partide fără gol primit la națională! El e neînvins de 530 de minute, ultimul care i-a înscris fiind slovacul Stoch, pe 9 octombrie 2014. Și se află la 288 de minute de cea mai bună performanță a sa: 818 minute în 2012.

"Mai rău va fi pentru mine"

Selecționerul Vicente del Bosque a comentat pentru radio Marca decizia de a părăsi "naționala" după Euro 2016. "Plecarea mea nu va fi un lucru rău pentru Spania. Va continua cu un alt antrenor pe bancă. Mai rău va fi pentru mine", a spus fostul jucător și antrenor al Realului.          

"Iker este un model, un exemplu, un sportiv unic. Merită mai mult decît oricare altul să dețină recordul european de selecții"
Vitalijs Astafjevs, fost internațional leton

TOP 5 EUROPEAN

  Nume Țară Partide jucate
1. Astafjevs Letonia 165
2. Casillas Spania 164
3. Reim Estonia 156
4. Buffon Italia 152
5. Matthaus Germania 150

TOP 5 MONDIAL

  Nume  Țară  Partide jucate
1. Ahmed Hassan Egipt 184
2. Al Deayea Arabia Saudită 178
3. Claudio Suarez Mexic 177
4. Hossam Hassan Egipt 169
5. Ivan Hurtado Ecuador 168
45. D. Munteanu România 134

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează