INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  BUNDESLIGA

„Perla” Barcelonei, cumpărată de RB Leipzig! Nemții au dat doar 15 milioane de euro pe puștiul de 18 ani

Foto: Getty Images
Foto: Getty Images

Articol de - Publicat marti, 31 august 2021 11:53 / Actualizat marti, 31 august 2021 12:32

Ilaix Moriba, 18 ani, a fost achiziționat azi cu 15 milioane de euro, de la Barcelona de RB Leipzig. Suma e o mică parte din cele 82,5 milioane de euro luate de la Bayern Munchen pe transferurile lui Nagelsmann, Upamecano și Sabitzer.

Suporterii lui RB Leipzig n-au avut vreme să plângă după Julian Nagelsmann, după Dayot Umpacano sau mai nou după Marcel Sabitzer. Clubul a luat buni pe ei: 

  • 25 milioane € pe Nagelsmann. Cel mai scump antrenor din istoria fotbalului german! 
  • 42,5 milioane € în schimbul lui Upamecano. Cel mai scump transfer al verii în Bundesliga! 
  • 15 milioane € pe Sabitzer, care mai avea doar un an de contract cu est-germanii și nu dorea să mai prelungească. Alt business reușit. 

Cu 82,5 milioane de euro în cont, patronul Red Bull, Dietrich Matteschitz, a primenit efectivul pus la dispoziția noului antrenor, americanul Jesse Marsch, adus de la cealaltă echipă a sa, RB Salzburg. 

25milioane € e cota de piață a lui Moriba pe transfermarkt.de

Șase achiziții la RB Leipzig, printre care și Ilaix Moriba de la Barcelona

Au venit Andre Silva (Frankfurt, 23 milioane €), Josko Gvardiol (Din. Zagreb, 18,8 milioane €), Angelino (Man. City, 18 milioane €), Simakan (Strasbourg, 15 milioane €) și Henrichs (Monaco, 15 milioane €). 

Dar „perla” verii e mijlocașul Ilaix Moriba, luat de la Barcelona. Catalanii au tras de mijlocașul guinean, să-i prelungească acordul scadent în 2022. Degeaba. Moriba, 18 ani, vede perspective mai bune de a juca des și de a se dezvolta la Leipzig, așa că a insistat pentru transfer, spre marea dezamăgire a antrenorului Ronald Koeman. 

În criză mare de lichidități, Barcelona i-a dat drumul, în cele din urmă, pentru doar 15 milioane €. După ce l-a pierdut și pe Lionel Messi și a fost nevoită să reducă salariile unor titulari ca Gerard Pique și Sergio Busquets. 

14apariții are mijlocașul în La Liga. A dat un gol și 3 pase decisive

Citește și alte știri de pe piața transferurilor:

Refuzată de PSG, Real Madrid s-a reorientat rapid » Transfer în miez de noapte, în ultimele ore de mercato!

Vlad Dragomir și-a găsit echipă! Cu cine a semnat fostul junior de la Arsenal

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (2)
21lva
21lva  •  31 August 2021, 14:24

Daca transferul lui Sabitzer la Bayern pt 15 milioane e un business reusit pt Leipzig, inseamna ca si transferul lui Moriba pt 15 milioane cu un an de contract ramas este un succes pentru Barca. btw moriba s-a transferat pe 16m + 6m diverse bonusuri

leu.mr
leu.mr  •  31 August 2021, 12:57

Alt ziarist *** ! "Doar" 15 milioane € ?????????

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (2)
Comentează