INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  MERCATO

Ilkay Gundogan, oficial la Barcelona! Clauză de reziliere astronomică + Salariu mai mic decât ce îi oferea City

Ilkay Gundogan, oficial la Barcelona. Foto: Twitter @FC Barcelona
Ilkay Gundogan, oficial la Barcelona. Foto: Twitter @FC Barcelona

Articol de - Publicat luni, 26 iunie 2023 12:17 / Actualizat luni, 26 iunie 2023 12:52

După șapte sezoane, 14 trofee și 100 de goluri influențate la Manchester City, Ilkay Gundogan a semnat cu Barcelona un contract pe doi ani, cu opțiune pentru o stagiune suplimentară.

Transferat în iulie 2016 de la Dortmund, pentru 27 de milioane de euro, cererea specială a lui Pep Guardiola, care venea în același timp de la Bayern, Ilkay Gundogan a devenit în timp unul dintre liderii lui Manchester City.

Gică Craioveanu, interviu brutal de sincer în Marca: „Fotbalul românesc a dispărut. Patronii vor să vândă peste noapte și jucătorii se duc în Arabia”
SPANIA
Gică Craioveanu, interviu brutal de sincer în Marca: „Fotbalul românesc a dispărut. Patronii vor să vândă peste noapte și jucătorii se duc în Arabia”

Ilkay Gundogan a fost căpitanul „triplei” la Manchester City

Cu Pep Guardiola manager, mijlocașul german de origine turcă a jucat șapte sezoane pe „Etihad Stadium”, cu superperformanțe, și individual, și colectiv:

  • 60 de goluri marcate, 40 de pase decisive în 304 meciuri în toate competițiile.
  • Ultimul sezon a fost căpitanul echipei bleu.
  • 14 trofee cucerite, inclusiv cinci titluri de campion al Angliei. A încheiat cu faimoasa „triplă" campionat-cupă-Ligă!

Manchester City i-a oferit 12 milioane lui Ilkay Gundogan

La Manchester, Gundogan primea 7,7 milioane de euro anual. Iar City a vrut să-i prelungească acordul, oferindu-i 12 milioane salariu. „Ilkay știe cât țin la el. Suntem alături nu doar la club, suntem și vecini. Nu îmi este doar jucător, ci și prieten”, a declarat de curând Guardiola, sperând să-l convingă să continue.

Internaționalul german, 67 de selecții, 17 goluri, luase însă decizia. La 32 de ani, părăsește Manchester și Anglia la final de angajament. Și trece gratis la Barcelona. Barca l-a atras mai mult decât Arsenal, PSG și Borussia Dortmund.

Ilkay Gundogan va câștiga mai puțin la Barcelona

Clubul catalan a anunțat oficial venirea lui Ilkay Gundogan pe paginile de socializare și pe site-ul său. A semnat un contract pe doi ani, cu opțiune pentru un sezon suplimentar, în funcție de meciurile jucate. Făcuse vizita medicală, săptămâna trecută, miercuri, la Munchen.

Va avea o clauză de reziliere de 400 de milioane de euro, dar un salariu apropiat de ce câștiga înainte. Oricum, departe de cele 12 milioane propuse de City.

Xavi: „Ilkay Gundogan va ajuta enorm Barcelona”

Xavi e încântat de el. „Un excelent transfer, ca jucător și ca persoană. Va ajuta enorm Barcelona”, l-a descris antrenorul. Guardiola îi transmisese deja toate informațiile despre Ilkay. 

11 goluriși 7 assisturi a reușit Ilkay Gundogan în 51 de meciuri în toate competițiile în ultimul sezon la Manchester City

Citește și:

FCSB, ofertă-ultimatum pentru Chiricheș » Ar fi cel mai bine plătit fotbalist din Superliga

FCSB, pusă în gardă de omul concediat de Dinamo pentru că nu cunoștea istoria clubului

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (5)
enigmaticul
enigmaticul  •  26 Iunie 2023, 14:49

Este un jucător important pentru orice echipă!! Sunt convins că va face treabă bună la Barcelona!! Cred că a ales bine, la PSG s-ar fi ”stins” definitiv.

brentford
brentford  •  26 Iunie 2023, 13:40

Spre deosebire de alti fotbalisti de top,Ilkay a ales sa joace la o alta echipa unde sa faca performanta si sa joace in fata a 90k spectatori. La City a castigat tot ce se putea,si-a facut treaba cu varf si indesat,urmeaza un nou capitol. Altii urmeaza drumul petrodolarilor,un "cul de sac" pentru marea performanta (adio nivel inalt,adio echipa nationala de top).

fibra
fibra  •  26 Iunie 2023, 13:32

Pentru el sper sa fi ales bine.

Vezi toate comentariile (5)
Comentează