INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  BARCELONA

Ilkay Gundogan, declarații de senzație: „Hagi a fost favoritul meu în copilărie”. A ajuns și el la Barcelona!

Ilkay Gundogan, noul jucător al Barcelonei, foto: Imago
Ilkay Gundogan, noul jucător al Barcelonei, foto: Imago

Articol de - Publicat joi, 29 iunie 2023 19:04 / Actualizat joi, 29 iunie 2023 19:04

De mic, Ilkay Gundogan era fan Galatasaray, urmărind meciurile „Cim-Bom-Bom” de la Gelsenkirchen, unde trăia întreaga sa familie de origine turcă. Îi plăcea Hagi cel mai mult, a vrut să poarte și el tricoul Barcelonei, unde jucase și Gică. Astăzi, este pe Camp Nou.

Pentru Ilkay Gundogan, când a decis să plece de la Manchester City, în această vară, după șapte ani extraordinari la Manchester City, nu exista decât o variantă: „Barcelona sau nimic". Voia de mult timp să joace pentru Barcelona.

Căpitanul „tricolorilor”, sfat pentru următoarea generație U21: „Noi am dezamăgit o țară, voi asta trebuie să faceți!”
croația u21 - românia u21 0-0
Căpitanul „tricolorilor”, sfat pentru următoarea generație U21: „Noi am dezamăgit o țară, voi asta trebuie să faceți!”

Toată familia lui Ilkay Gundogan îl urmărea pe Gică Hagi

Unul dintre cei care i-au influențat acest vis, de a purta tricoul blaugrana, a fost și Gică Hagi. Două declarații arată că Ilkay era fan al lui Hagi încă din copilărie. Nu doar el, ci și întreaga familie a lui Gundogan.

Cotidianul catalan Sport a reconstruit ascensiunea sa încă de la începuturi și, mic fiind, înconjurat de tată, unchi și veri, iubea Galatasaray și vedea majoritatea meciurilor „Cim-Bom-Bom" la sfârșitul anilor '90, când Hagi era numărul unu la „leii" roș-galbeni. Pasiunea pentru Galata venea de la bunicul său Ismail, primul membru al familiei care a ajuns în Germania, în 1974, pregătind venirea celorlalte rude la Gelsenkirchen.

Gică Hagi a ajuns pe Camp Nou la 29 de ani. Ilkay Gundogan, la 32!

„Fiecare partidă a lui Galatasaray era un eveniment în familia noastră, întotdeauna ne strângeam toți în sufragerie. Încă îmi amintesc finala Cupei UEFA din 2000 ca și cum s-ar fi jucat în urmă cu o săptămână", a povestit Ilkan, cel mai apropiat dintre verii săi. Acea finală a Cupei UEFA câștigată de Galatasaray, 0-0, 4-1 la penaltyuri cu Arsenal, Hagi și Gică Popescu fiind titulari în echipa turcă.

Ilkay Gundogan nu a uitat și a spus într-un interviu pentru Goal.com: „Hagi a fost favoritul meu în copilărie".

Gică și-a împlinit visul de a îmbrăca tricoul Barcelonei în 1994, la 29 de ani. După cea mai mare performanță a carierei, sfertul de finală cu naționala la Mondialul american.

Ilkay a semnat cu Barca la 32 de ani, tot după cel mai bun moment al lui. „Tripla" Premier League-Cupa Angliei-Liga Campionilor, la Manchester City.

Ilkay Gundogan, adus de Pep Guardiola la Manchester City. Lăsat să semneze cu Barcelona

Gundogan a cucerit 14 trofee la ultimul său club, inclusiv cinci titluri de campion al Angliei. Transferul său pe „Etihad" a fost dorința specială a lui Pep Guardiola, care îl urmărise în Germania, la Dortmund, când catalanul era antrenorul lui Bayern.

În 2023, chiar dacă ar fi vrut să-l păstreze pe Gundogan la City, Guardiola nu s-a opus mutării sale la Barcelona. Aceasta e echipa vieții lui Pep, în care a crescut ca junior, a jucat 11 ani (1990-2001) și a antrenat în primele patru sezoane ca tehnician (2008-2012), cu 14 trofee.

Citește și alte știri de fotbal internațional: 

EXCLUSIV Ibrahimovic, derapaj rasist după ce s-a întâlnit cu Chivu și cu un alt român în holul hotelului: „Să fiți ai naibii de țigani, ați invadat Europa!”

OFICIAL Lionel Messi și-a adus favoritul în America » Cine îl va antrena la Inter Miami

„Urmează producții de un mare impact, participă și el ...” » Soția unui fost star de la PSG, decizie controversată: „Planul e un milion de dolari în 6 luni”

L-a rugat să nu joace, fiindcă are o presimțire rea, dar el a marcat în poarta Romei! Așa că a schimbat abordarea: „Hai să mai facem copii”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează