INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  CUPA FRANȚEI

GALERIE FOTO Imagini uluitoare în Franța: mii de oameni au invadat terenul, după calificarea în finala Cupei + Un nume important din România, prezent la meci

Nantes a avansat, miercuri seara, în finala Cupei Franței +11   FOTO
Nantes a avansat, miercuri seara, în finala Cupei Franței

Articol de - Publicat joi, 06 aprilie 2023 09:25 / Actualizat joi, 06 aprilie 2023 16:43

Nantes a avansat, miercuri seara, în finala Cupei Franței, după ce a învins-o pe teren propriu pe Olympique Lyon, 1-0. Scene memorabile s-au petrecut la final, când mii de fani de-ai „canarilor” au invadat gazonul pentru a sărbători calificarea.

Blas a marcat unicul gol al partidei în minutul 57. La final, s-a dezlănțuit o petrecere spectaculoasă. Mii de fani au intrat pe teren, i-au îmbrățișat pe jucători și au sărbătorit marea performanță a clubului galben-verde. Imaginile sunt uluitoare, le vezi în galeria foto.

Imagini extraordinare în Nantes - Lyon, foto: Imago
Imagini extraordinare în Nantes - Lyon, foto: Imago
Imagini extraordinare în Nantes - Lyon, foto: Imago
Imagini extraordinare în Nantes - Lyon, foto: Imago
Imagini extraordinare în Nantes - Lyon, foto: Imago
+7 FOTO

Viorel Moldovan, invitat de onoare de către Nantes 

Fostul atacant Viorel Moldovan a rămas în relații foarte bune cu cei din echipa franceză, iar miercuri seară a fost invitatul de onoare al clubului la meciul cu Olympique Lyon. „Moldo-gol” a ajuns la FC Nantes în 2000, după doi ani pe care i-a petrecut în Turcia, la Fenerbahçe.

Moldovan a luat loc la tribuna oficială a stadionului, iar la finalul partidei câștigate cu 1-0 de fosta sa echipă a imortalizat cu telefonul mobil momentele de bucurie ale gazdelor. Inclusiv secvențele când suporterii lui Nantes au invadat terenul pentru a sărbători alături de favoriți calificarea în finală.

Nantes, care este deținătoarea Cupei Franței, o va înfrunta în finală pe câștigătoarea partidei dintre Annecy (Ligue 2) şi Toulouse. 

Nantes revine pe teren duminică, când o înfruntă în fața propriilor fani pe Monaco, de la ora 18:00. Situația „canarilor” e ceva mai complicată în Ligue 1: echipa e pe locul 14, la doar patru puncte peste primul loc retrogradabil.

Jaouen Hadjam, tot în afara lotului lui Nantes

Duminica trecută, Antoine Kombouaré, antrenorul lui Nantes, l-a scos din lot pentru duelul cu Reims pe Jaouen Hadjam, pentru că algerianul ținea să respecte Ramadanul și în ziua meciului. 

Nantes a pierdut acasă (0-3) cu Reims în ultima etapă din Ligue 1, însă știrea meciului a fost că un jucător al „canarilor” a fost scos din lot pentru convingerile sale religioase. Jaouen Hadjam a aflat de la antrenorul Antoine Kombouaré că nu va fi nici rezervă, pentru că n-a acceptat să-și întrerupă postul de Ramadan în ziua partidei.

Fundașul algerian de 20 ani, musulman practicant, a refuzat să mănânce duminică prânzul și n-a fost trecut pe foaia de joc. „Jaouen? Nicio controversă! Îi susțin pe cei ce respectă postul, dar în ziua meciului nu mai trebuie s-o facă. Cu alte cuvinte, e foarte simplu, dacă nu mănânci, nu joci. Nu este o pedeapsă, regulile le stabilesc eu aici! Este alegerea lui și o respect”, a explicat fostul tehnician al lui PSG.

 Contra lui Lyon, în semifinalele Coupe de France, Jaouen Hadjam a fost ținut tot în afara lotului. 

Citește și alte știri din fotbalul internațional: 

„Emoțional, ne-a făcut rău” » Dezvăluiri din vestiarul catalanilor: momentul psihologic care a schimbat totul în Barcelona - Real Madrid

Răzvan Lucescu, înfrângere usturătoare în Grecia! A pierdut derby-ul cu Olympiacos deși a avut 1-0 la pauză

Un stadion întreg s-a oprit și i-a scandat numele » Moment viral în Barcelona - Real Madrid: ce s-a întâmplat în minutul 10

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (5)
Georgiana.Modrescu
Georgiana.Modrescu  •  06 Aprilie 2023, 11:08

Este uluitor de frumos tot acel galben oriolus pe tot terenul. Asa ar putea invada si Dinamo pe Ghencea daca se va consuma prima (si cel mai probabil singura) victorie in divizia B pe acest stadion.

belane
belane  •  06 Aprilie 2023, 10:24

Unde e Chivulete sa-l livreze si partida asta la masa verde ? Ce conta ca s-a fluierat finalul, e inacceptabil asa ceva plus c-ar fi avut ocazia sa fie primul din istorie care "intrerupe" un meci dupa fluierul de final pai nu asta cauta el ? sa intre in istorie ? sa fie primul care sparge ghiata ca sa-si adune laurii si sa fie urcat pe piedestal de presa sportiva ?

21lva
21lva  •  06 Aprilie 2023, 10:14

a fost scos din lot pentru ca nu a mancat. restul e propaganda, senzationalism sau poate deficienta de intelegere a unor lucruri elementare

Vezi toate comentariile (5)
Comentează