INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  

În atenţia CCA! Se scot la licitaţie primele reguli din fotbal! :)

Fondat in 1857, Sheffield FC se zbate acum printre amatori, în liga a 8-a.
Fondat in 1857, Sheffield FC se zbate acum printre amatori, în liga a 8-a.

Articol de - Publicat marti, 03 mai 2011 00:00 / Actualizat marti, 03 mai 2011 16:47

Legile” celui mai iubit sport din lume datează din 1859, fiind în proprietatea clubului Sheffield FC, cel mai vechi din lume

Casa de licitaţii ”Sotheby’s” a anunţat că va scoate la vînzare, la mijlocul lunii iunie, primele reguli din fotbal. Ele datează din 1858-1859 şi se află, actualmente, în proprietatea celui mai vechi club din lume, Sheffield FC.

Fondat în 1857, dar rămas în urma rivalelor Sheffield United ori Sheffield Wednesday, Football Club a păstrat aceste ”legi” vreme de un secol şi jumătate, însă, din cauza condiţiilor financiare dificile, se vede nevoit să le vîndă. ”E greu ceea ce se petrece, dar nu avem ce face. Vorbim de nişte regulamente pe care se bazează, astăzi, 1,3 miliarde de oameni”, a spus Richard Tims, preşedintel grupării, cu referire la amploarea fenomenului fotbalistic.

Vrem să adunăm minimum 1,35 milioane de euro”, au declarat reprezentanţii casei de licitaţii, adăugînd că prin aceasta speră să ajute echipa. Actualmente, Sheffield FC se zbate printre amatori, în liga a 8-a.

E voie să împingi cu mîna!”

Interesant este faptul că unele reguli sunt valabile şi acum, cum ar fi cele legate de executarea loviturii libere indirecte, de cornere sau de dimensiunile porţilor. ”E voie să împingi cu mîna, dar fără să cauzezi răni”, scrie printre altele.

Sheffield FC a fost fondat în 1857 şi se poate lăuda pe trei planuri: este cel mai vechi club din lume, duce de 150 de ani o rivalitate cu cei de la Hallam şi aici a avut loc prima partidă cu instalaţie de nocturnă din lume.

Pînă la redactarea acestor rînduri, reprezentanţii Comisiei Centrale a Arbitrilor nu au anunţat dacă vor particpa sau nu la licitaţie.

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (1)
steaua_suntem_noi
steaua_suntem_noi  •  03 Mai 2011, 19:21

ce comici sunteti voi, de nu mai pot! (not)

Vezi toate comentariile (1)
Comentează