CAMPIONATE  ·  CORONAVIRUS

Belarus şochează întreaga planetă » S-a reluat campionatul, cu public în tribune: „Beţi vodcă şi faceţi saună! Virusul e o psihoză"

BATE Borisov FOTO: facebook.com/fcbate
BATE Borisov FOTO: facebook.com/fcbate

Joi, 19 Martie, 18:05

Fotbalul e suspendat aproape fără excepţie în Europa, dar una dintre ţările de pe continent a decis să dea drumul campionatului şi chiar să permită accesul publicului în tribune.

E vorba despre Belarus, unde astăzi s-a jucat meciul dintre Energetik-BGU şi BATE Borisov, scor 3-1.

Federaţia de la Minsk a anunţat că ar fi luat această decizie după ce s-a consultat inclusiv cu UEFA şi în urma unui sondaj realizat în rîndul echipelor, care nu s-au plîns că ar avea cazuri de jucători sau antrenori depistaţi pozitiv cu coronavirus.

Inclusiv preşedintele Belarusului, Alexander Lukaşenko, aflat în funcţie de peste 25 de ani, a îndemnat populaţia să nu ia foarte în serios această pandemie şi a avut un discurs public incredibil: "Vă recomand să faceţi o saună, să beţi multă vodcă şi să munciţi din greu, în acest mod o să ucideţi virusul din organism".

Deşi Belarus a raportat şi ea 51 de cazuri de persoane infectate cu Covid-19, şeful statului a numit aceast virus "o psihoză, la fel cum decizia ţărilor de a a închide frontierele este o mare prostie".Piedone a fost condamnat în dosarul Colectiv. Anunțul uluitor pe care l-a făcut acum. „Pare ireal„

Libertatea

Comentarii (129)

maccsero  •  20 Martie 2020, 11:10

Are dreptate, în Bielorusia sunt atât de puține cazuri încât epidemia nu merită băgată în seamă. În fiecare zi mor oameni din tot felul de alte cauze, de pildă poluarea aerului, și cui îi pasă?

Dumitru Gabriel-Sorin  •  20 Martie 2020, 11:03

Bravo lor.O gripă banală cu rata de înbolnaviri și decese mult mai mic decât gripa normală a înnebunit lumea...

dora  •  20 Martie 2020, 10:04

Asa trebuia facut si la noi : sondaj cu echipele cine vrea sa continuie cu portile inchise. Pariu ca se juca?

Vezi toate comentariile (129 )

Comentează

Agenda

Oră Competiție / Post TV
21:00 Fotbal, Reluare

90 de ani de La Liga

Digi 3
21:00 Emisiune TV

Sport Report

Telekom 1
Program TV complet

Liga 1