INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  GRUPA A // RUSIA - URUGUAY (AZI, 17:00, TVR1)

În plin Mondial, englezii au aflat numele dopatului » FIFA a clasat cazul lui în mare secret!

Ruslan Gambolov (stânga) în tricoul lui Rubin
Ruslan Gambolov (stânga) în tricoul lui Rubin

Articol de - Publicat luni, 25 iunie 2018 10:58

După americani și nemți, vine rândul britanicilor să-i arate cu degetul pe ruși și să insinueze că dopingul ar fi fost politică de stat și-n fotbal. 

Tabloidul Mail on Sunday a descoperit identitatea jucătorului inclus în faimosul raportul McLaren și despre care tocmai fostul șef al laboratorului anti doping din Rusia, Grigori Rodcenkov, a admis recent într-un interviu la BBC că l-a acoperit: "Am văzut numele pe acea listă și am recunoscut unul".

Caz clasat de FIFA

Ruslan Kambolov, fundașul lui Rubin Kazan, a testat pozitiv la dexametazon, un steroid interzis, la controlul făcut după un meci de campionat pe 30 mai 2015. Un funcționar din Ministerul Sportului, Aleksei Velikodni, a trimis la câteva zile un mail către conducere pentru a afla "cum gestionează cazul" și s-a decis "să fie salvat campionul".

S-a procedat la metoda folosită pe scară largă și-n situația sportivilor dopați la JO de la Soci și i s-au înlocuit probele de urină. "Curățat", Kambolov a continuat să joace, fără ca FIFA să știe ceva. Abia în decembrie 2016, a ajuns și la forul de la Geneva dosarul despre acest caz, însă a fost clasat fără explicații!

Exclus după 3 zile

Nick Harris, autorul articolului, susține că în mod deliberat forul mondial n-a aprofundat cazul, pentru a nu se dovedi că și fotbalul rus e pătat. Kambolov, 28 de ani și 2 selecții, a fost inclus pe 11 mai în lotul lărgit pentru CM 2018 și scos de Cercesov după doar 3 zile, oficial din cauza unei accidentări, și înlocuit cu Ignașevici. 

"Jucătorii ruși trebuie supuși unor teste de o mai mare acuratețe. O creștere atât de bruscă a prestațiilor are nevoie de o monitorizare atentă, pentru a garanta publicului corectitudinea derulării competiției" Travis Tygart, șeful Agenției Antidoping a SUA

"Dosarul a fost clasat după ce, în colaborare cu WADA, s-au făcut noi teste specifice și analize de laborator pentru toți jucătorii ruși din circuitul naționalei. Orice suspiciune a fost astfel eliminată" Comunicat oficial FIFA

25 kma acoperit după primele două meciuri din grupe Aleksandr Golovin. Rusul este lider la acest capitol la acest Mondial, la fel selecționata lui Cercesov în primele 180 de minute

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (8)
485809194904413
Costel Tudor  •  25 Iunie 2018, 18:00

Ce mizerabili , cat tupeu pot avea , de neimaginat ! Poate ne spun ceva despre Chris Froome , care se cațăra pe munții din Italia de parca cobora !!! In acest caz nu mai era nevoie nici de analiza urinei nici de analiza sângelui , totul era vizibil cu ochiul liber !!!

847153178690789
Ticu Troya  •  25 Iunie 2018, 15:39
Postat de Ovidiu Tuca pe 25 Iunie 2018, 14:17

Germanii in repriza a2a cu Suedia au facut 300km si nimeni nu se intreaba daca s-au dopat!La cat de mult ii iubesc americanii pe rusi normal ca trebuia sa arunce cu mizerii mai ales ca pana acum CM a fost perfect organizat.

Nu stiu cat ii iubesc americanii pe rusi , dar stiu ***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

sibelius
sibelius  •  25 Iunie 2018, 15:22
Postat de Ovidiu Tuca pe 25 Iunie 2018, 14:17

Germanii in repriza a2a cu Suedia au facut 300km si nimeni nu se intreaba daca s-au dopat!La cat de mult ii iubesc americanii pe rusi normal ca trebuia sa arunce cu mizerii mai ales ca pana acum CM a fost perfect organizat.

Tu nu ai notiunea cifrelor.

Vezi toate comentariile (8)
Comentează