INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  ANGLIA

În vară îl ironiza, acum se înclină în fața lui Ranieri » Gary Lineker: "Sorry, Claudio! Te iubesc!"

Joe Hart, portarul Angliei, a primit 3 goluri cu Leicester, dar nici unul de la Vardy, golgeterul Premier // Foto: Reuters
Joe Hart, portarul Angliei, a primit 3 goluri cu Leicester, dar nici unul de la Vardy, golgeterul Premier // Foto: Reuters

Articol de - Publicat luni, 08 februarie 2016 00:00

Casele de pariuri insulare, alarmate de furia albastră, o consideră acum (cînd are 5 puncte avans) favorită la titlu pe Leicester, stabilindu-i cota cea mai mică: 1,70. Înaintea sezonului, avea 5000/1. Cea mai mare.

Glenn Hoddle, 58 de ani, turn de control ca jucător, și manager foarte bun, e astăzi unul dintre analiștii importanți ai fotbalului britanic. Ieri, la o zi după victoria exuberantă a lui Leicester la Manchester, 3-1 cu City, el le-a atras atenția tuturor în editorialul său din Mail on Sunday.

"Leicester poate cîștiga titlul"

 "Dacă echipa care a învins-o pe Manchester City ar fi fost din Europa, am fi spus: «Ce trupă fantastică! Priviți în ce viteză joacă, uitați-vă la stilul lor, la felul cum pasează, la cît sînt de inteligenți tactic!»",  a comentat Hoddle, completînd: "Plecînd cu toții atît de rău, cu o idee preconcepută, la startul sezonului, e vremea să-i dăm lui Leicester ce merită. Da, ea poate cîștiga Premier League. E cert!".

Gary Lineker, alt nume mare al "naționalei" Albionului, a căzut în aceeași capcană vara trecută. Aflînd că Nigel Pearson, managerul care salvase "vulpile" de la retrogradare, fusese înlocuit cu Claudio Ranieri, în cădere liberă după experiența catastrofală din Grecia, Lineker a postat supărat pe Twitter:

"Ce neinspirată alegere pentru Leicester! E uluitor cum de aceleași nume vechi se rotesc mereu la un nou tur de manager"

"Am greșit profund"

Acum, cînd albaștrii conduc Anglia, avînd 5 puncte în fața lui Tottenham și Arsenal, prezentatorul celei mai cunoscute emisiuni de sport de la BBC (Match of the Day) afirmă că plînge de fericire.

Cineva i-a atras însă atenția. "N-ai uitat ce-ai zis astă-vară, nu?". Fair, Lineker a răspuns: "Am greșit profund și sînt foarte emoționat să recunosc acest lucru. De aceea nu sînt analist, ci doar prezentator. Sorry, Claudio! Te iubesc!".

"Leicester e favorită. Toată Anglia o susține. Această echipă e cel mai bun exemplu pentru Premier. Fotbalul și performanța nu se traduc doar prin cheltuirea banilor. Aici e vorba de muncă"
Arsene Wenger, manager Arsenal

5.000.000 €este acum salariul lui Jamie Vardy (dublu față de cît primea înainte), după ce i s-a prelungit contractul cu Leicester (2019)

6.800.000 €va plăti SkyBet pariorilor la sfîrșitul sezonului dacă Leicester va cuceri titlul în Premier League 2015-2016

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (4)
nea_vanea.60
nea_vanea.60  •  08 Februarie 2016, 17:22

un grande ***!

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

bdgeorge
bdgeorge  •  08 Februarie 2016, 17:18

este extraordinar ce a facut Ranieri la Leicester,este incredibil cum joaca echipa asta acum (e adevarat sunt si dusi de val cum se spune) dar daca se accidenteaza 2-3 fotbalisti(sper sa nu se intample sa fie o lupta egala pana la sfarsit) sunt la revedere..in alta ordine de idei cred ca tot o "mare" va castiga titlul(si imi doresc sa ma insel eu sunt fav Liverpool dar ai mei poate la anul sa faca ceva) City sau Arsenal .si wenger e doar diplomat si o stie perfect DOAR banii conteaza si se va vedea la anul cand echipele cu bani vor lua 4-5 jucatori de la Leicester si echipa probabil va retrograda..

gica.paunescu
gica.paunescu  •  08 Februarie 2016, 16:57

Atat Lineker cat si Wenger fac declaratii care onoreaza campionatul tarii posesoare a termenului de fair-play ( mi-e greu sa cred ca originea expresiei sa fie ne-englezeasca). In calitate de ,, consumator'' al partidelor din Premiere League, atatea cate transmite RCS-RDS, adica doar pe Eurosport, 2-3 pe saptamana, admit ca-mi par mai disputate meciurile de-aici, decat in alte campionate; Spania, Germania, Franta, Italia. In Anglia, si-o echipa de pe ultimul loc iti ,, scoate'' plamanii pana reusesti sa ,, iei'' toate cele 3 puncte. Si jucatorii nu ,, cersesc'' nici penalti-uri, nici lovituri libere la cel mai mic duel fizic. E drept, jucatorii castiga si-o caruta de bani. Exemplul lui Chelsea, campioana din sezonul trecut, pe locurile 13-15 acum, este elocvent. Cu mentiunea ca s-a incheiat o perioada de 8-10 ani, cand echipa a avut performante fara precedent in istoria clubului ( ca si O.Lyon, in Franta, 7 titluri consecutive pana prin 2011 ! ). Servus !

Vezi toate comentariile (4)
Comentează