INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  ITALIA

Încă 16 luni de suspendare pentru Andrea Agnelli » Fostul președinte al lui Juventus a ajuns în total la o pedeapsă de 40 de luni!

Andrea Agnelli // Foto: Imago
Andrea Agnelli // Foto: Imago

Articol de - Publicat luni, 10 iulie 2023 22:49 / Actualizat luni, 10 iulie 2023 23:23

Tribunalul Federației Italiene (FIGC) a dat sentința în dosarul în care Andrea Agnelli (47 de ani) a fost acuzat pentru „manevrele” ilegale făcute cu salariile jucătorilor, așa-numitul caz Prisma. Președintele lui Juventus, care a demisionat în noiembrie, primise 2 ani de interdicție de a ocupa orice funcție în fotbal.

Andrea Agnelli nu a scăpat ieftin nici din al doilea proces intentat pentru neregulile financiare de la Juventus. Tribunalul Federației Italiene (FIGC) l-a sancționat cu o suspendare de 16 luni pentru „manevrele” operate cu salariile jucătorilor în perioada 2020-2022, pe care anchetatorii au numit-o afacerea Prisma. 

În plus, l-au amendat cu 60.000 de euro pe fostul președinte al bianconerilor, care a demisionat în noiembrie din cauza primului scandal, cel al plusvalențelor fictive. În cauză se vorbește despre încălcarea articolului 4 din Codul de Justiție Sportivă de către directorii și fostul președinte ai lui Juventus.

Schimbul verii în mercato pe axa Chelsea - Juventus » Ce atacanți sunt vizați pentru eventuala tranzacție
ANGLIA
Schimbul verii în mercato pe axa Chelsea - Juventus » Ce atacanți sunt vizați pentru eventuala tranzacție

Juventus, penalizată cu zece puncte

La această suspendare se adaugă prima sancțiune dictată de tribunal și menținută la apel, 24 de luni. În total, Agnelli ajunge la 40 de luni în care nu va putea ocupa orice funcție în fotbal.

În cadrul aceluiaşi dosar, Juventus a acceptat în luna mai să plătească o amendă de 718.000 de euro şi să nu conteste penalizarea de 10 puncte aplicabilă în sezonul trecut, pe baza unei înţelegeri la care a ajuns cu autorităţile fotbalului italian.

Cei șapte directori au scăpat la apel

Agnelli este, practic, singurul care plătește în cele două dosare. Cei șapte foști directori, printre care și Pavel Nedved, pentru care fuseseră solicitate opt luni de suspendare, au fost în schimb achitați, la Curtea de Apel.

Urmează excluderea dictată e UEFA

Juventus a acceptat să nu participe în Conference League în sezonul următor și să-și ispășească acum suspendarea pentru „plusvalențele fictive și manevrele salariale Prisma”, nu în 2024-2025, când se schimbă formatul Ligii. 

Torinezii au ajuns la un acord cu UEFA să fie suspendați un an, admițând neregulile comise în cele două dosare.

Citește mai multe știri din fotbalul internațional: 

Ofertă XXL pentru Bernardo Silva » Al-Hilal îl tentează pe starul lui Manchester City cu un contract de nerefuzat

Richarlison, dezvăluiri despre conflictul cu Conte: „Două ore a urlat la mine de față cu toți jucătorii”

„Ori te laşi tu ca antrenor, ori îl dai afară pe Săpunaru!” » Reacție dură la vederea incidentului dintre Lobonț și căpitanul Rapidului

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni


Comentarii (1)
gazistu
gazistu  •  11 Iulie 2023, 10:11

JUVENTUS, = CEL MAI CORUPT, club din Europa!!! nu degeaba in 2006 au fost retrogradati in Serie B! Vad ca nu s-au invatat minte, aceasta echipa blatista! ar trebui retrogradata in D sa o ia de la zero!!

Vezi toate comentariile (1)
Comentează