Articol de GSP - Publicat vineri, 30 martie 2012 00:00 / Actualizat vineri, 30 martie 2012 18:20

Fotbalul european este zguduit de un nou moment de coşmar, după drama trăită de Abidal


Fotbalul din Anglia a trăit astăzi un şoc, după comunicatul oficial oferit de clubul Aston Villa. Căpitanul formaţiei engleze trece prin cel mai dificil moment al vieţii sale, după ce a fost diagnosticat cu leucemie acută. Are 32 de ani.

"Clubul nostru a primit astăzi informaţia conform căreia căpitanul nostru, Stiliyan Petrov,  a fost diagnosticat cu leucemie acută. Siliyan a dezvoltat o stare febrilă după ultimul meci cu Arsenal de sîmbără şi a fost supus mai multor teste conduse de doctorul Ian McGuinness. Experţii în hematologie au confirmat astăzi diagnosticul. Ne aşteptăm ca în perioada următoare să aflăm mai multe despre situaţie sa, dar acum sîntem concentraţi doar în a sprijini jucătorul şi familia acestuia. Stiliyan este preţuit de foarte mulţi şi va primi toată dragostea şi suportul nostru pentru a-l ajuta să ajungă la o rezolvare pozitivă", se arată în comunicatul oficial.

Rata de supravieţuire a acestei boli a crescut considerabil în ultimii 50 de ani. Pentru copii ea este de 85%, iar pentru adulţi de 50%. În termeni populari, leucemia se traduce ca un cancer al celulelor de sînge. Există patru tipuri de leucemie, iar starea de sănătate se poate agrava rapid în cazul leucemiei acute.

- leucemie limfoblastică acută (ALL): este frecventă la copii, dar poate apărea şi la adulţi
- leucemie mieloidă acută (AML): poate afecta atât adulţii cât şi copiii
- leucemie limfoidă cronică (CLL): este cea mai frecventă formă de leucemie a adultului, afectând în special bătrânii; copiii fac foarte rar această formă, de obicei afectând persoanele de peste cincizeci de ani
- leucemie mieloidă cronică (CML): această formă apare în special la adulţi.

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”