INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  TRANSFER

Încă un transfer pentru AC Milan » Cine e noul "lunetist" al "diavolilor"

Calhanoglu a fost la un moment dat și pe lista lui Bayern //FOTO: Guliver / Getty Images
Calhanoglu a fost la un moment dat și pe lista lui Bayern //FOTO: Guliver / Getty Images

Articol de - Publicat duminica, 02 iulie 2017 10:47

Mijlocașul lui Leverkusen, excelent executant de lovituri libere, îi costă maximum 25 milioane de euro pe rossonerri și e așteptat luni la vizita medicală. 

Noul proprietar al Milanului, consorțiul chinez Sino-Europe Sports, se ține de cuvânt. A început să pompeze bani în club și asta se vede în special pe piața transferurilor. Rossonerrii au anunțat astăzi a 6-a achiziție a verii: Hakan Calhanoglu!

2,5 milioane pe sezon

Bayer Leverkusen s-a arătat dispusă să-l cedeze pe mijlocașul turc de 23 de ani, dar pentru 30 de milioane de euro. Însă Milan a obținut în final un preț mai bun: 22 de milioane de euro, plus bonusuri funcție de performanțe ce n-ar depăși, potrivit Gazzettei dello Sport, 3 milioane.

Jucătorul este așteptat luni la vizita medicală dinaintea semnării contractului, unul care îi va aduce în cont 2,5 milioane de euro net pe stagiune.

După Messi și Pjanici

De ce Calhanoglu? Pentru că Milan avea nevoie ca de aer de un specialist al fazelor fixe. Turcul posedă un "drept" redutabil și e al treilea într-o ierarhie a "lunetiștilor" din Europa în ultimele 3 sezoane: 7 goluri din lovituri libere, unul mai puțin decât Messi (Barcelona) și Pjanici (Juventus). Dar peste întreaga echipă a rossonerrilor.

 

99.000.000 €a investit Milan în acest mercato. În afara lui Calhanoglu au fost achiziționați Andre Silva (Porto), Musacchio (Villarreal), Ricardo Rodriguez (Wolfsburg), Kessie (Atalanta) și Borini (Anderlecht)

A stat 4 luni pe tușă

Pe 2 februarie 2017, Calhanoglu a fost suspendat 4 luni de FIFA. Motivul? În 2011 a acceptat 100.000 de euro de la Trabzon, cu care urma să semneze un contract. Dar ulterior s-a răzgândit și a prelungit la Karlsruhe, echipa lui de atunci. Iar turcii s-au plâns forului mondial, care l-a pus pe Hakan să dea și banii înapoi.

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează