INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  PREZENTARE SERIE A

Începe Serie A » Inter joacă în Greu de ucis V

Articol de - Publicat sambata, 28 august 2010 00:00

Inter schimbă antrenorii, dar îşi continuă dictatura începută în 2006. Deşi Benitez nu a reuşit transferuri notabile, echipa lui Chivu pare să nu aibă rivali nici în noul sezon.

Vînătoarea Interului se reia în acest week-end, însă ecuaţia luptei pentru scudetto nu s-a schimbat esenţial. Era post-Calciopoli, în care s-a instaurat hegemonia "nerazzurra", e o eternă cursă de anduranţă mereu cu acelaşi cîştigător scontat, pigmentat uneori cu ceva suspans. Squadra lui Moratti a defilat prin campionat cu Mancini pe bancă, a recidivat cu Mourinho, cucerind şi Europa, iar Benitez poate continua seria succeselor cu aceeaşi trupă.

Fostul antrenor al lui Liverpool a schimbat însă ceva. Stilul de joc, mai ofensiv şi cu o posesie mai bună. Dar şi riscant, cu defensivă înaltă, de văzut cît de convenabilă lui Chivu! N-a primit întăririle dorite, Mascherano şi Kuyt, lăsîndu-şi rivalii să reducă decalajul valoric.

Juventus a făcut iar revoluţie. A schimbat preşedintele, antrenorul şi echipa. A investit cel mai mult în achiziţii, l-a vîndut pe Diego, pariind pe Del Neri după ce a blufat cu Ferrara. A mai întinerit lotul pe ici-colo, însă handicapul lipsei omogenităţii va fi greu de surmontat.

Milan trăieşte în regimul de austeritate impus de Berlusconi, ajungînd "satelit" pentru Genoa! Achiziţii puţine, modeste şi alt antrenor tînăr, Allegri, de la care se aşteaptă minuni. Minuni de care nu a fost deloc departe în sezonul trecut Roma lui Ranieri, care, strîmtorat şi el financiar, l-a adus doar pe Adriano. Cam puţin pentru un titlu cu tot mai puţine candidate.

INTER
Achiziţii
Coutinho (Vasco, 3,8*), Biabiany (Parma , 5), Castelazzi (Sampdoria, 0), Mancini (Milan), N. Burdisso (Roma) şi Obinna (Malaga, toţi la final împrumut)
Plecări
Balotelli (Manchester City, 29,5), Quaresma (Beşiktaş, 7,3), Krhin (Bologna, 2,7, coproprietate), Toldo (retras), Arnautovici (Bremen, 6,5), Obinna (West Ham, împrumut)
Echipa-tip
4-2-3-1: Julio Cesar - Maicon, Lucio, Samuel, Chivu - J. Zanetti, Cambiasso - Eto'o, Sneijder, Pandev - D. Milito
Antrenor: Rafa Benitez

JUVENTUS
Achiziţii
Krasici (ŢSKA Moscova, 15), Bonucci (Bari, 15,5), J. Martinez (Catania, 12), Aquilani (Liverpool, împrumut), Pepe (Udinese, 10), Quagliarella (Napoli, 4,5, împrumut), Storari (Milan, 4,5), M. Motta (Udinese, 5)
Plecări
Diego (Wolfsburg, 15,5), F. Cannavaro (Al Ahli, 0), Criscito (Genoa, 7,5), C. Poulsen (Liverpool, 5,5), Tiago (Atletico, 0,5 împrumut), Caceres (Barcelona, final împrumut), Giovinco (Parma, 1, împrumut), Ekdal (Bologna, 4,8), Molinaro (Stuttgart, 3,9), Almiron (Bari, 2,5)
Echipa-tip
4-4-1-1: STORARI - MOTTA, BONUCCI, Chiellini, De Ceglie - KRASICI, Felipe Melo, Marchisio, PEPE - Amauri, Del Piero
Antrenor: Luigi Del Neri

AC MILAN
Achiziţii
Papastathopoulos (Genoa, 7), K. P. Boateng (Genoa, împrumut), Amelia (Genoa, împrumut), Yepes (Chievo, 0)
Plecări
Storari (Juventus, 4,5), Mancini (Inter, final împrumut), Dida şi Favalli (retraşi)
Echipa-tip
4-3-1-2
Abbiati - PAPASTATHOPOULOS, Thiago Silva, Nesta, Antonini - Pirlo, Ambrosini, BOATENG - Ronaldinho - Pato, Borriello
Antrenor: Massimiliano Allegri

AS ROMA
Achiziţii
Lobonţ (Dinamo, 0,8), Adriano (Flamengo, 0), Simplicio (Palermo, 0), G. Burdisso (Rosario, 0,5), Cicinho (Sao Paulo, final împrumut), Castellini (Parma, împrumut)
Plecări
Toni (Bayern), N. Burdisso (Inter) şi M. Motta (Udinese, toţi final împrumut), Tonetto (final contract)
Echipa-tip
4-2-3-1: Julio Sergio - Cassetti, Juan, Mexes, Riise - De Rossi, D. Pizarro - Perrotta, Menez, Vucinici - Totti
Antrenor: Claudio Ranieri

Se vede pe DigiSport
Şi-n acest sezon, Serie A va putea fi urmărită în exclusivitate pe DigiSport şi DigiSport Plus, care, în fiecare luni, va difuza rezumatul etapei. De asemenea, în fiecare miercuri, pe DigiSport etapa va fi analizată la emisiunea "Fotbal European".

Prima etapă
Sîmbătă
19:00    Udinese - Genoa
21:45    AS Roma - Cesena
Duminică
19:00    Bari - Juventus
21:45    Chievo - Catania
21:45    Milan - Lecce
21:45    Parma - Brescia
21:45    Sampdoria - Lazio
21:45    Palermo - Cagliari
21:45    Fiorentina - Napoli
Luni
21:45    Bologna - Inter    Digisport

Mutu mai stă două luni
Cinci internaţionali români iau startul în acest campionat. Chivu şi Ştefan Radu vor fi titulari la Inter şi Lazio. Şi portarul Lobonţ putea profita de accidentarea lui Julio Sergio, dar evoluţia slabă din Supercupă nu-l recomandă să intre la Roma, care îi mai are în lot pe Piţ, Pena şi Stoian. Dorin Goian se află încă în recuperare la Palermo, după leziunea gravă la ligamentele genunchiului stîng, iar Mutu mai are de aşteptat două luni pînă să revină la Fiorentina. Abia pe 28 octombrie îi expiră suspendarea pentru că s-a dopat cu sibutramină.

251 de milioane de euro au cheltuit în această vară pentru achiziţii cele 20 de echipe din Serie A

58 de milioane de euro este suma plătită de Juventus în actualul mercato pentru a-şi întări echipa

985 de milioane de euro este suma pe care echipele din Serie A o vor primi în acest sezon din drepturile de televizare

TOP SALARII
Jucător    Club    Sumă
Eto'o    Inter    10,5
Ronaldinho    Milan    7,5
Pirlo    Milan    6,5
Totti    Roma    5,5
Gattuso    Milan    5,2

TOP BUGETE
Inter    225
Juventus    210
Milan    180
AS Roma    140

Campioana
Echipa    Cota*
Inter    1.90
AS Roma    5.50
Juventus    5.50
AC Milan    6.00
Fiorentina    41.00
* cote de la Bet365

Golgeter
Jucător    Cota*
Diego Milito    5.50
Eto'o    8.00
Di Natale    8.50
Boriello    13.00
Gilardino    13.00
Ronaldinho    51.00
Mutu    67.00*
* cote de la Bet365

Ibrahimovici la Milan!
După 3 zile de negocieri extenuante, Milan e aproape să dea lovitura verii în mercato: Ibrahimovici se pregăteşte să plece după numai un an de la Barcelona! Încheierea afacerii nu depinde decît de atacantul suedez. "Copilul e aproape născut. Sîntem în luna a opta", a comentat impresarul Mino Raiola. Zlatan şi-a lichidat conturile cu catalanii, rezolvînd prima de reziliere şi drepturile de imagine, dar mai trebuie să se pună de acord cu italienii asupra contractului. Ca durată şi sumă. Fostul vîrf interist ar accepta reducerea salariului de la 12 milioane, cît ia în Spania, la 8-9 milioane. Cluburile s-ar fi înţeles la un preţ cuprins între 40 şi 50 de milioane, Milan refuzînd să-i dea la schimb pe Thiago Silva, Pirlo sau Pato, ceruţi de Barca.

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (1)
drughi009
drughi009  •  28 August 2010, 04:43

inter e praf cica pare sa nu aiba rivali......pai inter nu va prinde podiumul se.asta ,o sa vedeti unde se vor afla dupa primele 5 etape

Vezi toate comentariile (1)
Comentează