INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  SPANIA

Incredibila statistică dezvăluită de spanioli. De câte victorii mai are nevoie liderul din LaLiga pentru a lua titlul!

Artem Dovbyk a marcat cu Alaves din penalty // Foto: Imago
Artem Dovbyk a marcat cu Alaves din penalty // Foto: Imago

Articol de - Publicat marti, 19 decembrie 2023 14:17 / Actualizat marti, 19 decembrie 2023 14:43

Girona are un parcurs nemaipomenit în campionat, cu 44 de puncte după 17 etape. Trei din ultimele patru echipe ce au atins această cotă cu același număr de jocuri au ieșit campioane.

Mai mult, dacă va aduna minimum 3 succese și două remize în următoarele cinci etape, probabilitatea de a termina pe primul loc este de 100%.

Noile reguli experimentate în MLS din 2024 pentru reducerea timpilor morți. Ce schimbări au aprobat americanii
SUA
Noile reguli experimentate în MLS din 2024 pentru reducerea timpilor morți. Ce schimbări au aprobat americanii

Girona a legat a patra victorie în La Liga și a revenit pe primul loc, făcând rocada cu Real Madrid, de care o despart două puncte.

Trupa catalană a atins cota 44 de puncte după 17 etape și, potrivit statisticilor prezentate de Opta, are 75% șanse de a câștiga titlul

Barcelona (2008-2009), Atletico Madrid (2020-2021) și, din nou, Barcelona (2022-2023) s-au aflat în această postură și la final au sărbătorit câștigarea campionatului. 

Doar Real Madrid în stagiunea 2010-2011 n-a reușit să treacă prima linia de sosire, campioană fiind Barcelona.

Girona mai are nevoie de 3 victorii și două remize în 5 etape!

Mai mult, spaniolii au mers mai departe cu previziunile statistice. Toate echipele ce au obținut 55 de puncte în 22 de runde în LaLiga au câștigat titlul. 

Pentru a ajunge acolo, Girona are nevoie de trei succese și două remize (ori patru victorii și un eșec), la fel cum lui Real Madrid i-ar fi de ajuns cinci succese și o înfrângere ca să bifeze baremul de 55 de puncte „suficient" pentru a fi campioană.

„Echipa asta e atât de flămândă de rezultate încât nu-și pune limite. Dacă ne uităm la cifre, parcursul nostru e spectaculos. Iar când intru în vestiar văd cum jucătorii vor să se autodepășească și să reușească o performanță istorică!", a mărturisit Portu, autorul unui gol al formației catalane în confruntarea de ieri cu Alaves (3-0).

Michel: „Vrem să ne îndeplinim visul de a juca în Europa”

Statisticile pro-Girona nu se opresc însă aici. „Realitatea este că avem 14 victorii în 17 partide. Este o statistică bestială. Sunt numere demne de Atletico, Barcelona și Real Madrid pe care iată că le-am atins și noi. 

Este un parcurs de echipă de Liga Campionilor. 

Îmi doresc să avem aceeași regularitate ca în returul campionatului trecut. Să vedem dacă vom izbuti să ne îndeplinim visul de a prinde cupele europene. Savinho, Artem Dovbyk și Viktor Tsyhankov sunt trei fotbaliști de top", a spus antrenorul Michel pentru cotidianul Marca.

Tehnicianul de 48 de ani refuză să se gândească la titlu: "Nu pot stabili un obiectiv mai jos de a ne califica în Europa, însă sper să ajungem acolo prin Champions League". 

41de goluri a reușit Girona în 17 etape din LaLiga. Catalanii au cel mai prolific atac din campionat și nu sunt depășiți în elita Europei decât de Bayern (47) și de Leverkusen (42)

Echipa pregătită de Michel Sanchez a marcat în acest campionat cu 13 jucători. Lider e ucraineanul Artem Dovbyk (10 goluri), urmat de Cristhian Stuani (6) și Yangel Herrera și Savio (4).

Citește și alte știri de fotbal internațional

Inteligența artificială a decis » Cine câștigă Champions League în 2024: șanse mai mari decât Real și Barcelona la un loc
CHAMPIONS LEAGUE
Inteligența artificială a decis » Cine câștigă Champions League în 2024: șanse mai mari decât Real și Barcelona la un loc
L-au ținut la ușă după ce începuse tragerea la sorți. Vicepreședintele lui Inter nu avea acreditare și întârziase!
ITALIA
L-au ținut la ușă după ce începuse tragerea la sorți. Vicepreședintele lui Inter nu avea acreditare și întârziase!

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează