INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  ANGLIA

Infarctul lui Muamba a adus mişcări importante în fotbalul englez » 900 de defibrilatoare donate către fotbalul feminin

Articol de GSP - Publicat luni, 18 martie 2013 00:00 / Actualizat luni, 18 martie 2013 17:34

Federaţia Engleză de Fotbal şi fundaţia British Heart vor oferi cluburilor de fotbal feminin peste 900 de defibrilatoare. Această idee a pornit ca urmare a evenimentului întîmplat în urmă cu un an, cînd Fabrice Muamba a suferit un infarct pe teren, anunţă BBC citat de Mediafax.

Acţiunea va costa aproximativ 1,4 milioane de euro din care Federaţia Engleză va suporta 450.000 de euro, în timp ce restul va fi achitat de fundaţia British Heart din donaţii.

Pe lîngă această donaţie, programul îşi mai propune să informeze jucătorii, oficialii şi fanii cu privire la tehnicile de prim ajutor în cazul unui atac de cord.

Jucătorul celor de la Bolton, Fabrice Muamba (24 de ani), s-a prăbuşit pe teren în partida cu Tottenham. Inima sa nu a bătut timp de 78 de minute, însă jucătorul a revenit miraculos, dar a fost nevoit să renunţe la cariera de fotbalist.

 

 

 

Playtech: BOMBĂ! Cu cine a fost surprinsă Anamaria Prodan după vestea divorțului. Ce au făcut împreună


Comentarii (1)
lalalalalalalala
lalalalalalalala  •  18 Martie 2013, 17:49

mai bine le-ar face cateva ore de educatie medicala sa inteleaga ca oxigenarea sangelui are efecte adverse. cu cat ai bagat mai mult epo si transfuzii, cu atat ai sangele mai gros si inima pompeaza mai greu. pana face poc! se moare de prin anii 70 de inima si nu doar in fotbal si toti se uita stramb. sunt uimit ca unii isi imagineaza ca un atlet profesionist care e aproape masinarie poate pati asa ceva din cauze naturale

Vezi toate comentariile (1)
Comentează