CAMPIONATE  ·  MONDIALUL FEMININ / ”SFERTURI” / ANGLIA - NORVEGIA 3-0

Inspirate de Beckham! Anglia speră la prima finală la Mondialul feminin cu Phil Neville selecționer! 

foto: Guliver/Getty Images
foto: Guliver/Getty Images

Articol de — Vineri, 28 Iunie 2019, 10:44

Phil Neville, fostul internațional insular, e sigur că echipa sa va face o mare performanță: „Am venit cu un singur gând. Să învingem și să ne întoarcem acasă cu trofeul!”

Un Mondial aproape perfect pentru Albion. Trei victorii în grupă (2-1 cu Scoția, 1-0 cu Argentina și 2-0 cu Japonia), urmate de două succese clare în primele faze eliminatorii: 3-0 cu Camerun ("optimi") și tot 3-0 cu Norvegia. Acum e obstacolul cel mai dificil.

Anglia a jucat în semifinale la ultimele două mari turnee și a pierdut de fiecare dată: 1-2 în 2015 (la CM), în fața Japoniei, și 0-3 doi ani mai târziu, la Euro, cu Olanda. 

„Bronze e mai bună decât mine”

„Am fost adus aici tocmai pentru a depăși această barieră”, spune Phil Neville, fost câștigător de Champions League cu Man. United, în 1999, cu 505 meciuri în Premier League (Manchester și Everton) și 59 de selecții la națională. 

După 3-0 cu Norvegia în „sferturi”, Neville e convins că Anglia se poate califica în prima sa finală mondială: „Am venit cu un singur gând. Să învingem și să ne întoarcem acasă cu trofeul!”. Și crede că Lucy Bronze, fundașul său dreapta, gol și assist joi, „a atins un nivel mult mai bun decât al meu. Este cea mai valoroasă jucătoare a lumii. Merită Balonul de Aur”. 

„Este cel mai bun moment al vieților noastre. Puteam câștiga cu 4-0 sau 5-0. Suntem exact unde vrem să fim”
Phil Neville, selecționer Anglia din 2018

Inspirate de Beckham 

beckham

Neville le-a povestit ziariștilor că, înaintea meciului cu Norvegia, David Beckham (fostul coleg al lui Phil la United) a venit în vestiar cu fata sa Harper și le-a vorbit jucătoarelor. „David e o emblemă și ne-a susținut de la început. El le-a făcut pe fete să înțeleagă ce am reușit până acum și cât de aproape suntem de o mare performanță”, a spus selecționerul. 

Citește și:

Gianluigi Buffon, transfer spectaculos: revine la Juventus! Campioana Italiei îi mai aduce pe Matthijs de Ligt și Adrien RabiotUn taximetrist a descris cu lux de amănunte ce a simțit după ce s-a infectat. Coșmarul prin care trece

Libertatea

Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează

Agenda

Oră Competiție / Post TV
08:30 Tenis, Reluare

Turnee de Mare Șlem

Eurosport
16:00 Ciclism, Reluare

Tururi din Belgia

Eurosport 2
17:30 Emisiune TV

Fotbal European

Digi 1
19:30 Emisiune TV

Digi Sport Special

Digi 1
Program TV complet

Liga 1