INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  ITALIA

Insultat de Sarri, Mancini acuză după ce Inter a eliminat-o pe Napoli din Cupă: ”Un rasist nu poate antrena!”

Mancini protestează după ce arbitrul dă 9 minute de prelungiri, corectate imediat în 5, iar Sarri pregătește atacul // Foto: Guliver/GettyImages +2   FOTO
Mancini protestează după ce arbitrul dă 9 minute de prelungiri, corectate imediat în 5, iar Sarri pregătește atacul // Foto: Guliver/GettyImages

Articol de - Publicat joi, 21 ianuarie 2016 00:00

Făcut ”poponar și onanist”, antrenorul nerazzurro s-ar fi dus la vestiare după tehnicianul liderului să-l bată: ”Să-i fie rușine, degeaba se scuză! În Anglia nu mai călca pe stadion”.

Revanșa luată de Inter în "sferturile" Cupei Italiei (2-0) pentru K.O.-ul din campionat cu Napoli s-a sfîrșit pe San Paolo cu un conflict golănesc între antrenori. Maurizio Sarri și-a pierdut capul în prelungiri și l-a insultat pe Roberto Mancini, care l-a amenințat apoi cu o răfuială la vestiare!

"Te aștept la vestiare"

"L-am întrebat pe arbitrul de rezervă de ce a dat 5 minute suplimentare și Sarri mi-a zis că sînt poponar și onanist. E un rasist și trebuie să-i fie rușine, nu să se scuze! La 60 de ani nu te poți comporta așa. În Anglia nu mai călca niciodată pe terenul de antrenament", s-a aprins Mancio. Care i-a replicat "te aștept la vestiare!", potențiala agresiune fizică fiind împiedicată de jucători.

"Eu am prieteni homosexuali"

Sarri îl acuză că a făcut publică la microfon o altercație ce trebuia să rămînă în teren, încercînd să minimizeze injuriile: "Eu am și prieteni homosexuali și n-am nimic cu Mancini. Nu am vrut să fac nici un fel de discriminare. Și el m-a făcut ulterior «sulă bătrînă», cer să fie suspendat și el".

De la 2 meciuri la 4 luni!

Ieșirea în decor îl poate costa pe Sarri 4 luni pe tușă și o amendă între 15 și 30 de mii de euro dacă va fi încadrat la "comportament discriminatoriu echivalat ca ilicit disciplinar". Suspendare  ce se extinde la Serie A și Europa League! Gazzetta dello Sport susține însă că nu s-ar aplica Articolul 11, litera 1: "Nu-i discriminare, Mancini nu e gay. Va lua 2 meciuri și stă doar în Cupă".

Antecedent și la Empoli

Sarri a avut ieșiri homofobe și la Empoli. După jocul cu Varese, pe 25 martie 2014, a protestat la conferința de presă, tot după o eliminare, a lui Mario Rui. "Fotbalul a ajuns sport de onaniști. Trebuie să fie de contact, doar că în Italia se fluieră mult mai des ca-n Anglia, cu interpretări de homosexuali", a zis antrenorul, suspendat pentru că le-a arătat fanilor adverși degetul mijlociu.

14jocuri la rînd fără înfrîngere, dintre care 12 victorii, avea Napoli pe San Paolo pînă la eșecul de marți cu Inter

"Nu-mi amintesc să-i fi spus ceva grav, poate că l-am făcut creștin-democrat. Am exagerat, dar eram furios pentru eliminarea lui Mertens și pentru prelungirile puține"
Maurizio Sarri, antrenor Napoli

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează