INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  INTER MIAMI

Clubul lui Lionel Messi are probleme. Dezvăluiri din interior: „Sunt terminați!”

Lionel Messi / Imago Images
Lionel Messi / Imago Images

Articol de - Publicat joi, 15 februarie 2024 20:09 / Actualizat joi, 15 februarie 2024 21:34

Publicația The Athletic dezvăluie că Inter Miami trebuie să se despartă de mai mulți jucători pentru a se putea încadra în plafonul salarial impus de MLS în 2024.

În a doua jumătate a anului trecut, Inter Miami a făcut show pe piața transferurilor. În primul rând cu achiziția lui Lionel Messi, apoi prin aducerea foștilor săi coechipieri de la FC Barcelona, Luis Suarez (37 ani), Jordi Alba (34) și Sergio Busquets (35).

Mihai Rotaru, „înțepătură” de nicăieri la adresa Rapidului: „Eu cred că domnul Șucu l-a comandat!”
CSU Craiova
Mihai Rotaru, „înțepătură” de nicăieri la adresa Rapidului: „Eu cred că domnul Șucu l-a comandat!”

Inter Miami are probleme cu salariile mari ale jucătorilor

Acum însă, veștile care vin de la Miami nu sunt deloc îmbucurătoare. Potrivit „The Athletic”, care citează inclusiv surse din interiorul clubului, Inter are mari probleme din cauza salariilor mari pe care le plătește vedetelor achiziționate din Europa. 

Publicația amintită dezvăluie că Inter va fi probabil forțat să vândă jucători sau să reducă salariile în următoarele câteva săptămâni, ca să îndeplinească cerințele privind bugetul de salarii pentru sezonul 2024 în MLS.

Astfel că fotbaliști-cheie precum Gregore, Jean Mota, DeAndre Yedlin, Robert Taylor, Sergii Kryvstov și Corentin Jean sunt disponibili pentru transfer sau schimb.

Care e plafonul salarial în MLS și ce spune regulamentul

Un lucru este cert. MLS nu a anunțat încă un plafon pentru sezonul 2024. Dar în 2023, bugetul salarial maxim per echipă a fost puțin sub 4,8 milioane de euro.

Potrivit regulamentului, fiecărei echipe din MLS i se permite să înceapă sezonul cu trei „Jucători desemnați”. Aceștia sunt fotbaliști care se află în afara plafonului salarial.

În plus, fondurile de alocare, cum ar fi „Targeted Allocation Money (TAM)” și „General Allocation Money (GAM)”, oferă cluburilor mai multe oportunități de a-și plăti jucătorii mai mult decât este posibil. Nu se cunoaște valoarea exactă a fondurilor de alocare cerute de Inter Miami.

Un oficial de rang înalt oferă o perspectivă sumbră: „Sunt terminați”

Este incert cât de mult a rămas clubului din anii precedenți sau cât se poate împrumuta pe viitor. Dar un oficial de rang înalt le-a oferit celor de la „The Athletic” o perspectivă asupra finanțelor echipei: „Sunt terminați. Aveţi încredere în mine".

În trecut, clubul din Miami a fost prins raportând salarii prea mici. Acest lucru i-a adus o amendă mare și o alocare redusă de fonduri în 2022 și 2023. Acest lucru a limitat și cheltuielile.

Echipa Messi și-a ispășit între timp pedeapsa, deci ar trebui să se bucure de aceleași condiții ca toți ceilalți anul acesta. Ca să fie așa, The Athletic susține însă că trebuie să scape de niște jucători. 

VIDEO. Leo Messi le mulțumește fanilor din Miami și le promite că anul următor va fi mult mai bun

Match Quiz Manchester City - Chelsea

Ești expert în Premier League? Plasează gratuit predicțiile tale pe meciul Manchester City - Chelsea și ia-ne premiile!

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează