INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  SCANDAL

Un fotbalist de națională a dat în judecată două femei care l-au acuzat că le-a agresat sexual » Cere daune de 1,2 milioane de euro

Junya Ito a plecat din Qatar la începutul lunii / Foto: Imago
Junya Ito a plecat din Qatar la începutul lunii / Foto: Imago

Articol de - Publicat marti, 20 februarie 2024 18:23 / Actualizat marti, 20 februarie 2024 19:00

Junya Ito (30 de ani), extremă dreapta la Reims, a fost dat în judecată de două femei pentru că le-ar fi agresat sexual în 2023, într-un hotel din Osaka. Fotbalistul nipon neagă povestea acestora și, la rându-i, le reclamă penal pentru că i-au stricat imaginea și i-au adus excluderea de la Cupa Asiei 2024 în faza „sferturilor”!

Este scandal în fotbalul japonez după ce un cunoscut jucător, cu 54 de selecții și 13 goluri în reprezentativa niponă, a fost acuzat de agresiune sexuală. Din acest motiv grav, Junya Ito a ratat partida contra naționalei Iranului, din „sferturile" Cupei Asiei 2024, programată pe 3 februarie și pierdută cu 1-2. 

Și imediat le-a dat în judecată pe cele două femei care au reclamat la poliție că ar fi fost agresate sexual în 2023 de acesta, într-un hotel din Osaka, după un meci între Japonia și Peru, potrivit presei nipone, care menționează și implicarea preparatorului său fizic. 

Răzvan Lucescu scapă de un adversar redutabil. Fatih Terim a demisionat și ar pleca în Arabia Saudită!
GRECIA
Răzvan Lucescu scapă de un adversar redutabil. Fatih Terim a demisionat și ar pleca în Arabia Saudită!

Ito fusese titular în primele două jocuri din grupă la Cupa Asiei, apoi rezervă cu 4 minute la activ cu Indonezia, iar în „optimi" cu Bahrain a rămas pe bancă.

Avocatul lui Ito cere rezolvarea rapidă a dosarului!

Acum, interul japonez, care evoluează pentru clubul francez Reims, le dă în judecată pe cele două femei și pretinde ca despăgubiri suma de 200 de milioane de yeni (1,2 milioane de euro). 

Acuzatul neagă că ar fi în culpă, însă poliția continuă să investigheze presupusul incident de la Osaka. Avocatul său, Hirotaro Kato, citat de AFP, cere ca problema să fie rezolvată cât mai curând posibil din cauza consecințelor pe care le-ar putea suporta clientul său.

Reims e solidară cu Ito și așteaptă probele acuzării

„E extrem de important să i se restabilească urgent onoarea. Cariera unui jucător este limitată", a declarat Kato. În timp ce Ito se afla luna trecută la Cupa Asiei din Qatar, un raport despre acuzațiile ce i se aduc s-a publicat într-o revistă japoneză. Drept urmare, Ito a părăsit echipa niponă înainte de meciul din sferturile de finală împotriva Iranului după ce a fost publicat raportul. Junya s-a întors la Reims, cu care a jucat deja în trei meciuri. 

Clubul din Hexagon și-a exprimat „sprijinul pentru jucător, în așteptarea unor elemente concrete care să facă rapid lumină asupra presupuselor fapte. Vom urmări cu mare atenție evoluția juridică aferentă. Așteptăm date concrete ce să ne permită să judecăm corect situația creată".

361de meciuri a bifat Junya Ito pentru Ventforet Kofu, Kashiwa Reysol, Genk și Reims, reușind 63 de goluri și 94 de assisturi. Are trei trofee în Belgia, titlul, Cupa și Supercupa

Citește și alte știri de fotbal internaținal:

Dan Petrescu, calificat în „sferturile” Ligii Campionilor Asiei » Ce a făcut astăzi echipa antrenată de „Bursuc”
STRANIERI
Dan Petrescu, calificat în „sferturile” Ligii Campionilor Asiei » Ce a făcut astăzi echipa antrenată de „Bursuc”
Cât ghinion pentru pacientul austriac! Un fost adversar al României a suferit a treia ruptură de ligamente încrucișate în ultimii 5 ani!
AUSTRIA
Cât ghinion pentru pacientul austriac! Un fost adversar al României a suferit a treia ruptură de ligamente încrucișate în ultimii 5 ani!

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (1)
username_2
username_2  •  20 Februarie 2024, 19:18

respect pt fotbaliștii japonezi, fără tatuaje, bărbi, chelii, cozi de cal sau alte fițe, doar fotbal

Vezi toate comentariile (1)
Comentează