INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  AUXERRE

Învins de două ori de Mbappe, Ionuț Radu a contribuit cu o degajare precisă la golul lui Auxerre: „Greu de pus în dificultate”

Ionuț Radu (25 de ani) nu putea face nimic la „dubla” lui Mbappé, foto: Imago
Ionuț Radu (25 de ani) nu putea face nimic la „dubla” lui Mbappé, foto: Imago

Articol de - Publicat luni, 22 mai 2023 12:26 / Actualizat luni, 22 mai 2023 12:27

Ionuț Radu (25 de ani) nu putea face nimic la „dubla” lui Mbappé, dovedind în rest siguranță în intervențiile și ieșirile sale din poartă. „A citit bine jocul și a fost prețios și atent în careul său. Greu de pus în dificultate”, a scris agenția Foot Mercato despre portarul lui Auxeree, după 1-2 cu PSG.

Ionuț Radu continuă la Auxerre lupta pentru evitarea retrogradării, păstrând după etapa a 36-a punctul avans față de Nantes, ocupanta primului loc de sub linia roșie. Echipa sa n-a fost departe de o surpriză în epilogul rundei cu PSG (1-2), însă s-a recunoscut învinsă acasă în fața actualei și probabilei viitoare campioane.

Portarului român nu i se poate imputa nimic la golurile imparabile reușite de Kylian Mbappé, ales omul meciului de L'Equipe. În rest, goalkeeperul împrumutat de Inter a făcut un meci bun, fiind lăudat de presa franceză.

Becali, DEZLĂNȚUIT după Farul - FCSB: „Fără putere şi bărbăţie” » 5 jucători mitraliați: „Fără Cristea, eram în luptă, am insistat degeaba cu Cordea ăsta!”
FCSB
Becali, DEZLĂNȚUIT după Farul - FCSB: „Fără putere şi bărbăţie” » 5 jucători mitraliați: „Fără Cristea, eram în luptă, am insistat degeaba cu Cordea ăsta!”

„Ionuț Radu, prețios în propriul careu"

Jucătorii liderului din Ligue 1 au tras duminică 15 șuturi spre poartă, dar numai patru au fost cadrate, două fiind neutralizate de Radu. „Nu putea face nimic la golurile lui Mbappé. A fost sigur în intervenții în prima repriză. Liniștit pe linia porții, s-a arătat foarte prompt în numeroasele ieșiri în fața atacanților parizieni (35, 57).

 Prin talia sa și citirea jocului, portarul român a fost prețios în propria suprafață de pedeapsă. În afara golurilor, a fost greu de pus în dificultate. Lansarea frumoasă către Da Costa a stat la originea golului, ce a reaprins speranțele gazdelor", l-a caracterizat agenția Foot Mercato, care i-a acordat nota 5.

L-a blocat pe Messi

Maxi Foot i-a dat același calificativ, în condițiile în care Donnarumma, portarul lui PSG, a primit 7: „Un meci corect făcut de portarul lui Auxerre. Fără vină la primele două șuturi ale lui Mbappé, românul n-a avut decât să se încline în fața lui Kylian. Apoi, Radu a reușit câteva intervenții bune, mai ales la un șut trimis de Messi. Implicat la golul lui Sinayoko, cu o degajare lungă, el a strălucit și la un duel câștigat în fața lui Mbappé".

15meciuri ale lui Auxerre l-au avut în poartă în acest sezon din Ligue 1 pe Ionuț Radu, care a primit 16 goluri și a ținut de cinci ori buturile închise

Citește și alte știri de fotbal internațional:

Ianis Hagi a înscris după 488 de zile și a plâns pe teren: „Mi-a trecut prin fața ochilor întregul an”

Cremonese, echipa lui Vlad Chiricheș, a retrogradat matematic

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (1)
andrei.v.c
andrei.v.c  •  22 Mai 2023, 13:37

Ionuț Radu e un portar foarte bun, dar ar fi trebuit să plece de 2 ani de la inter. Sa fi jucat prin serie b sau oriunde ar fi prins titular sa se maturizeze. A pierdut mult stand pe banca aiurea

Vezi toate comentariile (1)
Comentează