INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  UNGARIA

Fostul ministru al Sportului a reacționat în „cazul Ungaria Mare”: „Suflă în pânze extremiștilor. Interese și mize politice”

Maghiarii pot afișa acum la meciuri steagul Ungariei Mari
Maghiarii pot afișa acum la meciuri steagul Ungariei Mari

Articol de - Publicat marti, 21 martie 2023 23:37 / Actualizat marti, 21 martie 2023 23:48

Ionuț Stroe (43 de ani), fost ministru al Sportului, actual deputat în Parlamentul României, a comentat decizia UEFA de a le permite maghiarilor să afișeze harta Ungariei Mari la meciurile echipei naționale.

  • „Ungaria Mare” este o idee politică revizionistă care presupune ca Ungaria să revină la frontierele avute înainte de 1918 sau ca maghiarii din țările vecine să reintre în sfera de influență a Budapestei.

Stroe a publicat un punct de vedere asupra situației pe pagina oficială de Facebook. „Un asemenea eveniment ar fi un precedent periculos”, transmite politicianul, care așteaptă clarificări din partea UEFA.

Gică Popescu, după decizia UEFA în privința hărții Ungariei Mari: „Autoritățile să intervină URGENT”
UNGARIA
Gică Popescu, după decizia UEFA în privința hărții Ungariei Mari: „Autoritățile să intervină URGENT”

Mesajul fostului ministru Ionuț Stroe, după anunțul în cazul Ungariei Mari

În continuare, poziția fostului ministru:

Am spus de foarte multe ori: politica nu are ce să caute în sport. (...)

Până vine un punct de vedere oficial de la forul european, mă rezum să subliniez că un asemenea eveniment ar fi un precedent periculos. Ar veni în contradicție cu toate principiile care guvernează sportul. Nu ar face decât să sufle în pânze extremiștilor care pescuiesc oricum mereu în vremuri tulburi, ca cele de azi.

Mă aștept, deci, ca UEFA să nu accepte așa ceva, să nu dea oxigen unor teorii revizioniste, să nu permită intoxicarea fotbalului de către interese și mize politice.

Până la clarificarea poziției UEFA, recomand tuturor să fie reținuți în a prelua sau comenta ceva ce ar putea fi o poveste ruptă de realitate. Este un context în care sunt aruncate multe „fitile” de acest fel, tocmai de către cei care vor tensiune, dezbinare și o slăbire a societăților noastre.

Fostul ministru al Sportului a reacționat în „cazul Ungaria Mare”: „Suflă în pânze extremiștilor. Interese și mize politice”
Ionuț Stroe // foto: Facebook

Ionuț Stroe a fost ministru al Sportului între noiembrie 2019 și decembrie 2020. I-a urmat la cârma ministerului Carol-Eduard Novak, care ocupă această poziție din partea UDMR. Stroe este acum deputat și purtător de cuvânt al partidului din care face parte, PNL.

Mai multe știri pe acest subiect: 

Poziția FRF după ce UEFA a acceptat ca maghiarii să folosească steagul Ungariei Mari: „Vom solicita asta”

Csaba Asztalos, reacție fermă după ce maghiarii au primit acceptul să folosească harta Ungariei Mari: „Nu știu ce au avut în cap”

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (12)
gazistu
gazistu  •  22 Martie 2023, 11:09

ASTEPT RASPUNSUL, FRF si al celor 3 ghiocei de la conducerea tarii: dl Werner Iohannis, Ciuca Nicolae si Bogdan Aurescu (Min. de Exerne) ... is tare cusrios ce au de zis ?? Oare acum tot noi, romanii, instigam la ura? intreb pt un prieten ...

Jj23ab
Jj23ab  •  22 Martie 2023, 09:39

Sunati-l si pe Mustata Gheorghe sa va dea un punct de vedere, el este artizanul sloganului "Viva , viva Ungaria "

elgabri
elgabri  •  22 Martie 2023, 09:34
Postat de ricco pe 22 Martie 2023, 06:16

Care e pozitia oficiala a udemereului ???...

Udemereul a fost in pat cu PSD si cu PNL !

Vezi toate comentariile (12)
Comentează