INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  CIPRU

„Iordanianul Messi” joacă în Cipru și se află pe radarul marilor cluburi! Musa Al-Tamari, jucătorul în care o țară întreagă își pune speranțele

sursă foto: instagram @mousa_tamari
sursă foto: instagram @mousa_tamari

Articol de GSP - Publicat duminica, 15 martie 2020 10:10

Musa Al-Tamari (22 de ani) evoluează în Cipru, pentru APOEL Nicosia. Supranumit „Iordanianul Messi”, extrema dreaptă pare a fi destinat să se transfere la un club mare în această vară.

Iordanianul a ajuns la APOEL în vara anului 2018, de la Shabab Al-Ordon. Pe atunci, se zvonea că echipe precum Cagliari și Fiorentina ar fi interesate de el, însă acesta a ajuns în Cipru, unde în doar doi ani a devenit un favorit al fanilor.

Bleacher Report scrie că echipe precum Manchester City, Liverpool, Borussia Dortmund, Atalanta și Lille îl monitorizează atent pe iordanian.

Are propriul său cântec

Nu a durat mult până ce fanii lui APOEL s-au îndrăgostit de „mingicarul” iordanian. Aceștia i-au compus un cântec:
 „Îl avem pe Al-Tamari
 Este mult mai bun decât Harry și Dele Alli
 Iordanianul Messi” se poate auzi la fiecare meci al echipei din Nicosia.

Cel mai bun jucător din Cipru, în primul lui sezon

Al-Tamari a reușit un prim sezon de excepție în Cipru. În 32 de meciuri în toate competițiile, acesta a marcat 9 goluri și a oferit o pasă de gol. În prima ligă din Cipru însă, cifrele lui sunt mai impresionante: 7 goluri în doar 15 meciuri!

7 goluriîn 32 de apariții pentru naționala Iordanului are Al-Tamari

„Există așteptări imense de la el din partea iordanienilor, mai ales după acel prim sezon fascinant cu APOEL. A devenit cel mai bun jucător din campionat înainte să împlinească 21 de ani. Spre deosebire de alți jucători din Iordania, Al-Tamari a refuzat banii pe care i-ar fi primit în Golf. A așteptat ca o echipă din Europa să îl caute. Mentalitatea, dorința sa să evolueze pentru echipe mari și încrederea de sine l-au făcut să ajungă la acest nivel.

Da, este văzut ca un Messi al Iordanului. Are câteva trăsături care îl fac comparabil cu căpitanul Barcelonei. Driblează cu mingea aproape de el și se folosește doar de mișcări din corp pentru a păcăli fundașii. Poate marca goluri incredibile de asemenea. Dar mulți oameni care îl privesc ar spune că o comparație mai bună ar fi cea cu Arjen Robben, legenda lui Bayern Munchen: are o viteză foarte bună și poate marca goluri superbe, cu efect”, a declarat expertul fotbalului iranian Mohammad Elidy pentru Bleacher Report.

În acest sezon, Al-Tamari nu a marcat la fel de mult ca în sezonul precedent, însă a evoluat foarte mult din alt punct de vedere: oferă mult mai multe pase decisive.

9 pase de gola oferit Al-Tamari în acest sezon, în 34 de apariții

Se așteaptă ca următoarea perioadă de transfer să fie una foarte importantă pentru iordanian, în care echipe mari să vină să îl caute.

„Vor să fie un ambasador al țării - să facă pentru Iordan ceea ce Mohammed Salah a făcut pentru Egipt” 
Ahmad Mallah, jurnalist iordanian

Citește și:

FCSB. EXCLUSIV „Gigi Becali are mirosul banilor, nu e ușor de negociat cu el” » Cine e omul de fotbal care l-a „citit” perfect pe latifundiar

VIDEO + FOTO Leo Messi s-a izolat de coronavirus în supervila din Barcelona: „Nu se zboară pe deasupra”

Dosar-ȘOC în Spania! Starul Barcelonei a dezinfectat camera, „de cei care nu-s musulmani”, apoi a vandalizat o vilă de lux, cu 7 dormitoare: perdele transformate în „hamuri și leagăne sexuale”! Tribunalul anunță: „Sunt 500 de poze la dosar”

Constantin Gâlcă, noul antrenor al Universității Craiova! Acord cu Mihai Rotaru


Comentarii (1)
terminhater
terminhater  •  15 Martie 2020, 13:33

Al-Tamari a reușit un prim sezon de excepție în Cipru. În 32 de meciuri în toate competițiile, acesta a marcat 9 goluri și a oferit o pasă de gol. În prima ligă din Cipru însă, cifrele lui sunt mai impresionante: 7 goluri în doar 15 meciuri! *** Deci ... din Cipru în Cipru ... ***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează