INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  EURO U21

Incredibila poveste a juniorilor Israelului continuă! Ce nu poate România

ncredibila poveste a juniorilor Israelului continuă. Foto: Instagram
ncredibila poveste a juniorilor Israelului continuă. Foto: Instagram

Articol de - Publicat joi, 29 iunie 2023 16:58 / Actualizat joi, 29 iunie 2023 17:01

Israelul a depășit faza grupelor și la Euro U21, după ce a învins Cehia cu 1-0 și a trimis acasă Germania! Va întâlni Georgia în „sferturi” chiar la Tbilisi. Aceeași generație a jucat finala CE U19 în 2022 și a obținut medalia de bronz la Mondialul U20 din iunie!

Israelul e principalul rival al „tricolorilor” în campania pentru CE 2024, la naționala mare. Se luptă să se califice la primul său turneul final de Euro. Dar, în același timp, selecționata albastră are viitorul asigurat.

Ibrahimovic, derapaj rasist după ce s-a întâlnit cu Chivu și cu un alt român în holul hotelului: „Să fiți ai naibii de țigani, ați invadat Europa!”
GSP LIVE
Ibrahimovic, derapaj rasist după ce s-a întâlnit cu Chivu și cu un alt român în holul hotelului: „Să fiți ai naibii de țigani, ați invadat Europa!”

Israel, trei turnee pentru istorie

Incredibila poveste a juniorilor israelieni continuă. Într-un an, au impresionat la trei competițiile internațională!

  • 2022 (selecționer Ofir Haim). Finală la Euro U19 (18 iunie - 1 iulie). Locul 2 în grupă, cu 4 puncte, după Anglia, 2-1 în semifinale cu Franța și 1-3 după prelungiri în ultimul act în fața Angliei.
  • 2023 (Ofir Haim). Medalie de bronz la Mondialul U20 (20 mai - 11 iunie). Locul 2 în serie, cu 4 puncte, după Columbia. Apoi, 1-0 cu Uzbekistan („optimi"), 3-2 după prelungiri cu Brazilia („sferturi”), 0-1 cu Uruguay în semifinale și 3-1 cu Coreea de Sud în finala mică.
  • 2023 (Guy Luzon). A depășit faza grupelor la Euro U21 (21 iunie - 8 iulie). Locul 2 în grupă, cu 4 puncte, după Anglia. 1-1 cu Germania (o repriză în inferioritate), 0-2 cu Anglia și 1-0 cu Cehia.

Patru jucători, „hattrick” de competiții cu Israel

Patru jucători au participat la toate cele trei competiții, deși ultimele două au fost la distanță de nici două săptămâni în această vară: portarul Zarfati (19 ani, Maccabi Netanya), fundașii Lemkin (20, Hapoel Tel Aviv), Revivo (20, Maccabi Tel Aviv) și atacantul Turgeman (19, Maccabi Tel Aviv).

Ar fi fost printre ei cu „hattrick” de turnee și Oscar Gloukh (19, RB Salzburg), liderul acestei excelente generații, dar clubul său, care l-a cumpărat în ianuarie cu 7 milioane de euro de la Maccabi Tel Aviv, a refuzat să-l lase să plece la CM U20. Gloukh a oferit assistul pentru golul de trei puncte la 1-0 cu Cehia, fiind ales jucătorul meciului.

Nu mai puțin de 12 fotbaliști au fost în lot la două dintre aceste trei întreceri.

Guy Luzon: „Curaj, răbdare, calitate. Sunt mândru”

Miercuri seară, după 1-0 cu Cehia, decisiv pentru calificare, presa de la Tel Aviv s-a aprins. „Ce vară nebună!”, a exclamat One. „Israel s-a calificat dintr-o grupă imposibilă”. Walla Sport a titrat: „Visul unei seri de vară”. Yedioth Ahronot a completat: „Istoric. Am jucat inteligent, i-am depășit la toți parametri pe cehi, care ne-au subestimat”.

Selecționerul era în culmea fericirii. „E un sentiment minunat. Am scris istorie. Am dovedit curaj, răbdare, calitate și sunt mândru că antrenez acest grup extraordinari”, a declarat Guy Luzon.

Guy Luzon: „Mi-ar fi plăcut să fie 100.000”

Acesta e pregătit de confruntarea din „sferturi” cu Georgia, pe cel mai mare stadion de la Tbilisi, în fața a peste 50.000 de gruzini. 

„Nu contează, ador atmosfera, mi-ar fi plăcut să fie 100.000. Vom da maximum”, a anunțat Luzon, apreciind însă formația Georgiei: „Are pasiune, are spirit. Nimeni n-ar fi crezut că va câștiga o grupă cu Olanda, Belgia și Portugalia. Am tot respectul pentru această echipă”.

Citește și:

Ce s-a întâmplat când Gigi Becali a intrat într-un magazin de lux din Zurich

Răzvan Marin a semnat! Răsturnare de situație

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”


Comentarii (1)
Mondo
Mondo  •  29 Iunie 2023, 21:03

Ei au antrenori, la noi antrenorii sint de nivelul lui Becali sau chiar mai slabi, si aici ii includem si pe Hagi si pe Dan Petrescu. Antrenorii nostri nu stiu sa citeasca o foaie technica, majoritatea nu stiu sa citeasca, sint total nepregatiti intelectual.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează