INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  IRLANDA DE NORD - ITALIA 0-0

Ce spun italienii, după ce au ratat calificarea directă la CM

Roberto Mancini // FOTO: Imago
Roberto Mancini // FOTO: Imago

Articol de GSP - Publicat marti, 16 noiembrie 2021 08:47 / Actualizat marti, 16 noiembrie 2021 09:19

Italia, campioana europeană, a ratat calificarea directă la Campionatul Mondial din 2022, după 0-0 în Irlanda de Nord. Elveția a trecut fără probleme de Bulgaria, scor 4-0, și a câștigat grupa Italiei, care va trebui să dea baraj.

După meci, selecționerul Roberto Mancini  s-a declarat încrezător în șansele echipei sale de a juca la turneul final din Qatar și a explicat care au fost cele două momente care au dus Italia în această situație: penalty-urile ratate de Jorginho în cele două meciuri cu Elveția, terminate 1-1 și 0-0.

Roberto Mancini, după ce Italia a ratat calificarea directă: „Poate vom câștiga Campionatul Mondial”

„Ne vom califica la Campionatul Mondial în martie. Și poate îl vom câștiga. Sunt foarte încrezător. 

Ne aflăm într-un moment în care ne chinuim să marcăm, chiar dacă avem posesia. Cu Irlanda de Nord, în prima repriză, am fi putut debloca meciul, dar nu am reușit. Am fi fost mai relaxați. 

În aceste preliminarii am ratat două penalty-uri în momentele cheie. Astfel de greșeli ne-au pus în dificultate. Trebuia să învingem și Bulgaria (1-1), dar cele două penalty-uri cu Elveția cântăresc cel mai greu.

Dar sunt foarte încrezător. Grupul rămâne același, trebuie doar să ne recuperăm strălucirea”, a spus Mancini, potrivit Gazzetta dello Sport.

Bonucci: „După EURO, ceva s-a blocat”

Leonardo Bonucci, fundașul Italiei, a explicat că naționala trece printr-un blocaj după ce a câștigat EURO 2020.

„Trebuie să ne reîncărcăm bateriile pentru meciurile din martie. Trebuie să găsim echilibrul. și, mai presus de toate, relaxarea cu care am jucat la EURO. Trebuie să ieșim pe teren cu acea relaxare care ne-a făcut campioni europeni. După acel succes, ceva s-a blocat. Trebuie să recuprăm acea plăcere de a juca. După Campionatul European ne-am complicat viața”, a spus Bonucci.

VIDEO  Cum a sărbătorit Bonucci succesul de la EURO 2020

Citește și:

Campioana europeană Italia ratează calificarea directă la Mondial! Rezultate neverosimile în preliminarii

Aroganța lui Mitrovic, după ce Serbia s-a calificat la CM 2022: Cu ce a ieșit pe teren pentru a-l ironiza pe Ronaldo

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (3)
kilimanjaro
kilimanjaro  •  16 Noiembrie 2021, 12:02

Italia se va califica fara probleme. Este o echipa mult prea profesionista ca sa rateze mondialul.

maistorkokir
maistorkokir  •  16 Noiembrie 2021, 11:47

Pai Italia in toata istoria ei, dupa turnee finale reusite, au fost praf, cel putin cativa ani la rand. Italia se poate califica la Mondial, si posibil fara emotii, un lucru e sigur, actuala generatie nu va mai atinge niciodata nivelul de varf de la Euro 2020.

coco1987
coco1987  •  16 Noiembrie 2021, 10:05

Cred ca acum tremura de frica sa nu cumva sa nimereasca cu Macedonia de Nord, marea echipa pe care Radoi nu a putut sa o invinga in retur...

Vezi toate comentariile (3)
Comentează