INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  FIFA

Jack Warner îl amenință pe Sepp Blatter cu documente și înregistrări: ”Nici moartea nu va putea opri avalanșa!”

Warner, 72 de ani, a fost arestat pe 27 mai, la solicitarea autorităților americane, dar a ieșit pe cauțiune: 400.000 $
Warner, 72 de ani, a fost arestat pe 27 mai, la solicitarea autorităților americane, dar a ieșit pe cauțiune: 400.000 $

Articol de , - Publicat vineri, 05 iunie 2015 00:00

Politicianul de 72 de ani susține că forul mondial ar fi fost implicat financiar în alegerile parlamentare din Trinidad în 2010.

"Doi oameni l-ar putea expedia pe Sepp Blatter în spatele gratiilor", susțin investigatorii americani implicați în ancheta corupției la FIFA și CONCACAF: "Unul este Jerome Valcke, secretarul general al forului mondial, mîna sa dreaptă. Celălalt, Jack Warner, fost vicepreședinte FIFA și președinte CONCACAF pînă-n 2011, cînd a fost suspendat".

Valcke se ține tare. Deocamdată. Deși i s-a pus în seamă o mită de 10 milioane $ pe care i-ar fi transferat-o în 2008 lui Warner, francezul s-a declarat "nevinovat". Pe Warner, în schimb, l-au lăsat nervii.

Politicianul din Trinidad Tobago, 72 de ani, s-a lansat miercuri seară într-un atac fără precedent la adresa fostului său șef: "Am tăcut multă vreme, dar nu mai pot. Mă tem pentru viața mea".

Warner vrea să-l înfunde pe președinte "cu documente, înregistrări și cecuri" despre corupția de la FIFA, dar și despre implicarea financiară a forului mondial în alegerile parlamentare din Trinidad.

Le-a încredințat unui avocat, însă n-a precizat cînd le va face publice. Altfel e foarte ferm: "Blatter știe de ce s-a prăbușit. Iar dacă mai știe cineva, acela sînt eu! Zarurile au fost aruncate! Nici măcar moartea nu va mai putea opri acum avalanșa!".

Acuzat și de australieni

Președintele Federației australiene, Frank Lowy, susține că i-ar fi dat lui Warner 397.000 $ pentru construirea unor baze sportive în Trinidad, dar acesta "a băgat banii în propriul buzunar". Lowy a informat poliția, care a demarat o anchetă. Australia a candidat și ea la organizarea CM 2022, dar a ieșit în primul tur al alegerilor.

Blazer: "Am luat mită pentru CM 1998 și 2010"

Considerat și el o amenințare pentru Blatter, Chuck Blazer n-a făcut nici o referire la șeful forului mondial în declarațiile date autorităților americane.

Fost secretar general CONCACAF (1990-2011), membru în CEx FIFA pînă-n 2013, Blazer, 70 de ani, a recunoscut că el și mai mulți colegi din CEx au luat mită de la marocani pentru a influența desemnarea gazdei CM 1998 (a triumfat însă Franța): "Și la acordarea CM 2010 am primit bani în schimbul voturilor".

Totodată, a acceptat mită la acordarea drepturilor TV pentru Gold Cup, edițiile 1996, 1998, 2000, 2002 și 2003.

Beckenbauer va fi audiat

Președintele de onoare al lui Bayern, Franz Beckenbauer, va fi audiat de autoritățile elvețiene în ancheta privind stabilirea gazdelor CM 2018 (Rusia) și CM 2022 (Qatar). În 2010, în calitatea sa de membru în CEx FIFA, fostul internațional german s-a numărat printre votanți.

Platini amînă discuțiile

Mîine, la Berlin, șefii federațiilor naționale afiliate la UEFA ar fi trebuit să discute despre o posibilă boicotare a CM 2018, din Rusia. Însă după anunțul demisiei lui Blatter din fruntea FIFA, președintele Michel Platini a considerat că, deocamdată, o astfel de dezbatere nu-și mai are rostul.   

"I-am scris lui Blatter să părăsească FIFA acum, nu peste jumătate de an, cînd va fi desemnat succesorul său"
Jack Warner, fost vicepreședinte FIFA

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (2)
dordor
dordor  •  05 Iunie 2015, 10:24
Postat de ss.rapid pe 05 Iunie 2015, 09:34

e multa politika, cum naiba au descoperit ei acum cand zona araba fierbe si la fel si rusia, adica tocmai zonele care au mondialele urmatoare, cat priveste pe uncle sam asta din concacaf, cum le zice el acum ca dupa dictare, oare sa fie adevarat ? si daca e si putin adevar, nu s-a urmarit decat binele

sa fie si Walter bagat in ciorba asta ? intreb si eu cunoscatorii ...

ss.rapid
ss.rapid  •  05 Iunie 2015, 09:34

e multa politika, cum naiba au descoperit ei acum cand zona araba fierbe si la fel si rusia, adica tocmai zonele care au mondialele urmatoare, cat priveste pe uncle sam asta din concacaf, cum le zice el acum ca dupa dictare, oare sa fie adevarat ? si daca e si putin adevar, nu s-a urmarit decat binele

Vezi toate comentariile (2)
Comentează