INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  TRANSFER

James Rodriguez a revenit în fotbalul european. Prezentat într-un campionat surprinzător

James Rodriguez // foto: Guliver/gettyimages
James Rodriguez // foto: Guliver/gettyimages

Articol de GSP - Publicat joi, 15 septembrie 2022 21:10 / Actualizat joi, 15 septembrie 2022 21:10

Încă un fost star al lui Real Madrid, James Rodriguez (31 de ani), a ajuns în campionatul Greciei, la Olympiacos, la numai 2 săptămâni după ce și fundașul brazilian Marcelo a semnat cu echipa din Pireu

UPDATE - Olympiacos l-a prezentat pe James Rodriguez

Clubul grec a anunțat transferul lui James Rodriguez în această seară, chiar înainte de duelul cu Freiburg din grupele Europa League.

Columbianul bifează astfel al șaselea campionat din Europa, după cele din Portugalia, Franța, Spania, Germania și Anglia.

Crescut în Franța, moldoveanul Postolachi dezvăluie ce l-a uimit în România: „Poate vouă, care locuiți aici, vi se pare banal”
INTERVIU
Crescut în Franța, moldoveanul Postolachi dezvăluie ce l-a uimit în România: „Poate vouă, care locuiți aici, vi se pare banal”

Știrea inițială - James Rodriguez, la Olympiacos! 

Mijlocașul ofensiv James Rodriguez va fi coleg cu Marcelo la Olympiacos Pireu, campioana Greciei din ultimele 3 sezoane.

Potrivit cotidianului grec Gazzetta, confirmat de celebrul jurnalist italian Fabrizio Romano, sud-americanul va ajunge la formația elenă sub formă de împrumut, de la gruparea Al Rayyan, din Qatar. 

„Columbianul va zbura spre Grecia în cursul zilei, vizita medicală a fost programată, există un acord verbal în principiu pentru un împrumut. Dacă totul merge conform planului, James Rodriguez va semna azi contractul”, a punctat Fabrizio Romano pe contul personal de Twitter.

47 de titluriare Olympiacos în palmares

Real Madrid plătea 75 de milioane pentru James Rodriguez în 2014

James Rodriguez are în CV echipe precum Porto, Real Madrid sau Bayern Munchen.

Fotbalistul crescut de Envigado și-a început aventura în fotbalul european în iulie 2010, când FC Porto l-a transferat de la formația argentiniană Banfield, în schimbul sumei de 7,35 milioane de euro. Alături de „dragoni” a câștigat 9 trofee, printre care și UEFA Europa League, în sezonul 2010-2011.

În iulie 2013 a ajuns la AS Monaco, gruparea din Principat plătindu-le lusitanilor, în schimbul serviciilor fotbalistului, suma de 45 de milioane de euro.

Ca urmare a prestațiilor bune făcute la Cupa Mondială din Brazilia, din 2014, James Rodriguez a fost „ochit” de Real Madrid. „Galacticii” au plătit în schimbul internaționalului columbian suma de 75 de milioane de euro. A cucerit 9 trofee cu echipa din capitala Spaniei, printre care se numără 2 trofee UEFA Champions League și 2 titluri în La Liga.

Între iulie 2017 și iunie 2019, mijlocașul a fost împrumutat în Germania, la Bayern Munchen. A câștigat 5 trofee cu formația bavareză: 2 titluri în Bundesliga, 1 Cupă a Germaniei și 2 Supercupe ale Germaniei. A revenit la Real Madrid în vara lui 2019, iar în sezonul 2019-2020 a bifat numai 13 partide și a marcat un singur gol.

A părăsit definitiv Spania în septembrie 2020, când a plecat în Anglia, la Everton, unde a colaborat cu Carlo Ancelotti.

A jucat numai un an în insulă, în septembrie 2021 ajungând la Al Rayyan.

În tricoul naționalei Columbiei, James Rodriguez a adunat 86 de selecții și a marcat 24 de goluri. A fost cel mai bun marcator al Cupei Mondiale din Brazilia, cu 6 goluri. A debutat pentru selecționata sud-americană în octombrie 2011, într-o victorie obținută de columbieni în Bolivia, scor 2-1, în preliminariile Cupei Mondiale din 2014.

Mai multe din fotbalul internațional: 

Un român o atacă frontal pe Anderlecht, înaintea duelului cu FCSB: „Nu au nicio jenă, nu mai sperie pe nimeni!”

Unde a ajuns Claudiu Bălan după despărțirea amiabilă de FCU Craiova

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează
Close