INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  FINLANDA

Jari Litmanen, nume mare al Ajaxului, povestește suferința provocată de coronavirus: „Niciodată nu m-am simțit atât de rău”

Jari Litmanen
Jari Litmanen

Articol de - Publicat luni, 11 mai 2020 18:41

Finlandezul Jari Litmanen, 49 de ani, câștigătorul Ligii Campionilor, Supercupei Europei și Cupei Intercontinentale în 1995, a trăit patru săptămâni teribile.

Jari Litmanen, cel mai mare jucător din istoria Finlandei, a trăit și el suferința provocată de coronavirus. În vârstă de 49 de ani, fostul fotbalist nordic (coechipier cu Cristi Chivu la Ajax în sezonul 2002-2003) nu a ajuns la spital, reușind să treacă peste COVID-19 acasă.

"Au fost patru săptămâni epuizante. Niciodată nu m-am simțit atât de rău. Am avut febră, dureri de cap, dureri musculare, probleme de respirație, toate simptomele de coronavirus", a declarat Litmanen (ex-Barcelona și Liverpool) pentru un podcast Unibet.

"Timp de patru săptămâni, n-am putut face nimic. Nu mi-a lipsit fotbalul, nu mi-a lipsit sportul deloc. Gândurile mele erau în altă parte". În toată această perioadă, a stat la casa lui din Tallinn, capitala Estoniei.

"După patru săptămâni, am mai avut nevoie de o perioadă de refacere după coronavirus. Puteam să mă plimb și să ies puțin cu bicicleta pentru întărirea corpului. Dar nu prea mult și nu prea repede"
Jari Litmanen, fost internațional finlandez

137de selecții are Jari Litmanen, record al selecționatei Finlandei

32de goluri a marcat fostul mijlocaș, record la naționala alb-albastră

19trofee a cucerit nordicul în străinătate: 14 la Ajax și 5 la Liverpool

Opt jucători testați pozitiv cu COVID-19 în Portugalia » Infecția o afectează și pe Benfica!

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează