INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  FIFA

Jerome Valcke rămîne în bătaia puştii FBI! » Secretarul general FIFA îşi va pierde postul

Articol de GSP - Publicat joi, 04 iunie 2015 00:00

Secretarul general FIFA, suspectat de investigatorii americani că ar fi fost intermediarul mitei de 10 milioane date de sud-africani pentru CM 2010, îşi va pierde postul la Zurich.

Dacă Blatter ar fi rămas preşedinte, Jerome Valcke, secretarul său general, ar fi stat şi el la Zurich pînă în 2019. Acesta este contractul francezului în vîrstă de 54 de ani cu alură de rugbyst, 1,95 m şi 100 kg.

Numai că Sepp şi-a dat demisia, iar Valcke, fost jurnalist, prezentatorul ştirilor de noapte la Canal Plus cîndva, devenit ulterior director de marketing la FIFA, e în aer.

"Orice nou preşedinte îşi aduce omul lui ca secretar general", a recunoscut oficialul în L'Equipe. Aproape sigur va pleca, mai ales dacă Platini, cu care compatriotul nu se înţelege deloc, va fi ales la FIFA.

Iar Valcke va sta în bătaia puştilor FBI. Pentru că investigatorii americani îi pregătesc şi lui un dosar de corupţie. El a trimis 10 milioane de dolari în 2008 dintr-un cont bancar FIFA către Jack Warner, ex-membru CEx. FIFA. Era mita Africii de Sud pentru CM 2010. Şi, după Warner, Valcke va fi şi el acuzat.

"Nu mă simt vinovat. N-am dat mită, n-am luat mită. Nu-mi prezint demisia"
Jerome Valcke, secretar general FIFA

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (1)
becalistar
becalistar  •  04 Iunie 2015, 09:47

hai ma chiar asa din mita in conturile FIFA ? vedeti-va de treaba ca daca era mita nu trecea prin conturile FIFA, astea sunt niste fabulatii ca sa scoata CM din Quatar, ei ar vrea si din Rusia

Vezi toate comentariile (1)
Comentează