INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  BARCELONA

Președintele Joan Laporta vorbește despre succesorul lui Xavi: „El ar putea fi noul antrenor”

Joan Laporta și Xavi Hernandez / Foto: Imago Images
Joan Laporta și Xavi Hernandez / Foto: Imago Images

Articol de - Publicat vineri, 02 februarie 2024 18:07 / Actualizat vineri, 02 februarie 2024 19:21

Președintele Barcelonei, Joan Laporta, a dezvăluit la postul RAC1 că Rafa Marquez, antrenorul echipei secunde a catalanilor, i-ar putea urma pe bancă lui Xavi Hernandez.

Decizia lui Xavi Hernandez, de a părăsi banca blaugrana la vară, a fost o adevărată lovitură pentru Barcelona. Într-un interviu acordat postului „Radio Barcelona 1” (RAC1), președintele Joan Laporta a admis că „variantele de a-l înlocui sunt limitate” și că, „indiferent ce se întâmplă până la finele sezonului, Xavi va rămâne. Nu-l voi demite, nu merită așa ceva”.

Rapid l-a prezentat oficial pe Vulturar, dar Rednic l-a FĂCUT PRAF la conferință: „Nu cred că antrenorul l-a vrut. Copil fără minte, să-l sfătuiască cineva!”
RAPID
Rapid l-a prezentat oficial pe Vulturar, dar Rednic l-a FĂCUT PRAF la conferință: „Nu cred că antrenorul l-a vrut. Copil fără minte, să-l sfătuiască cineva!”

Joan Laporta: „Flick? Asta trebuie să decidă directorul sportiv Deco”

Întrebat dacă germanul Hansi Flick ar putea fi o variantă, Laporta a comentat: „Asta trebuie să decidă directorul sportiv Deco. Eu nu am vorbit cu niciun antrenor. Variantele sunt limitate”.

Totuși, oficialul catalan a adus în discuție numele unui tehnician la care nimeni nu s-a gândit până acum: Rafael Marquez.

Joan Laporta despre Rafa Marquez: „Cunoaște jucătorii și acesta este un mare avantaj”

Președintele Joan Laporta vorbește despre succesorul lui Xavi: „El ar putea fi noul antrenor”
Rafa Marquez s-a întors în 2022 la clubul vieții sale, Barcelona Foto: Imago

Antrenorul mexican se ocupă în prezent de echipa secundă a Barcelonei. „Nu-l exclud pe Rafa. Face o treabă foarte bună. Cunoaște jucătorii și ăsta este un mare avantaj. Clubul este pregătit să-l integreze pe antrenorul de la echipa secundă la prima echipă”.

Fost internațional mexican, Rafa Marquez a îmbrăcat tricoul blaugrana din 2003 până-n 2010. După ce a mai evoluat în SUA, Mexic și Italia, el și-a încheiat cariera în țara natală, la Atlas Guadalajara, în 2018.

Joan Laporta: „Vorbesc des cu Pep Guardiola”

Ulterior, a început să lucreze și ca director sportiv. Un an mai târziu, s-a alăturat clubului spaniol Alcala, înainte de a deveni antrenorul celei de-a doua echipe a Barcelonei în 2022.

În discuția lui Laporta cu reporterii RAC1 a venit vorba, inevitabil, și despre Pep Guardiola. „Are contract cu Manchester City până-n 2025. Iar el este genul care respectă contractele. Vorbesc des cu Pep, știe cum gândește clubul despre el”.

VIDEO. Carlo Ancelotti, reacție după ce Xavi a anunțat că pleacă de la Barcelona la finalul sezonului

Mai puteți citi:

Ironii trimise de Guardiola spre Real: „Poate că presa din Madrid știe mai bine decât noi!”

Anunț major în legătură cu Superliga Europei: „Am acordul a 15 echipe și nu-mi pasă dacă englezii și PSG refuză”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează