INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  SPANIA

VIDEO+FOTO Joaquin, legenda lui Betis, și-a anunțat retragerea la 41 de ani » „Arta e eternă. Mulțumim pentru tot, căpitane!”

Joaquin // Foto: Getty Images +12   FOTO
Joaquin // Foto: Getty Images

Articol de - Publicat miercuri, 19 aprilie 2023 21:17 / Actualizat miercuri, 19 aprilie 2023 22:10

Joaquin (41 de ani) a decis să-și încheie activitatea la finele stagiunii, clubul său, Betis, distribuind pe rețelele sociale videoclipul dedicat lui. ”Arta e eternă. Mulțumim pentru tot, căpitane!”. În 23 de ani de carieră, a câștigat doar trei Cupe ale Regelui.

Joaquin, unul dintre cei mai populari fotbaliști spanioli, a decis să renunțe la fotbal. Extrema, care va împlini 42 de ani peste doar trei luni, a marcat momentul printr-un clip video de 77 de secunde în care se face o paralelă între fotbal și artă, filmulețul fiind distribuit și de clubul la care a evoluat prima și ultima dată în carieră, Betis Sevilla.

Joaquin: „Artă amintită din generație în generație”

„Pentru 23 de ani am încercat să fac din fotbalul meu o artă care să fie amintită din generație în generație, de la clasic la contemporan. Acum tot ceea ce mi-a mai rămas este să-mi agăt ghetele în cui. Arta mea”, este mesajul care însoțește filmulețul și care face referire la ultimul trofeu cucerit, Cupa Regelui Spaniei, în vara trecută. 

Joaquin își va duce la capăt contractul cu alb-verzii și va mai juca doar până la sfârșitul stagiunii.

GALERIE FOTO: Joaquin de-a lungul carierei sale

+8 FOTO

La opt meciuri de recordul lui Zubizarreta

Cu 615 meciuri în elita Spaniei, el mai are nevoie de numai opt prezențe pentru a depăși recordul lui Andoni Zubizarreta, în condițiile în care mai sunt de jucat nouă etape în actuala stagiune din LaLiga. 

Joaquin a evoluat la doar patru echipe, în afara lui Betis trecând pe la Valencia, Malaga și Fiorentina, singura experiență avută în afara Spaniei. De-acolo s-a întors la Betis, clubul care l-a crescut și l-a lansat în fotbal, în urmă cu opt ani. În total, a dedicat clubului andaluz 17 ani din viață. Fost internațional spaniol, a adunat 51 de jocuri și 4 goluri pentru Furia Roja, trecând și pe la selecționatele U18 și U21.

În acest sezon din LaLiga a strâns doar 331 de minute din 15 partide, a jucat numai o singură dată titular și nu a marcat niciun gol. Ultima reușită datează din 15 septembrie 2022, când a înscris, la 41 de ani și două luni, într-o partidă cu Ludogoreț (3-2) din grupele Europa League.

Citește și alte știri din fotbalul internațional:

Magic Mike Maignan, despre obiectivul stagiunii: „Important nu e să câștig Liga Campionilor, ci s-o fac mândră pe mama”

Real Madrid, clubul care se luptă cu țări: 32 de semifinale în Ligă și un procent COLOSAL de calificări!

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează