INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  ACUZE

Joey Barton lansează o ipoteză șocantă: "50% din jucătorii din Premier ar trebui suspendați din cauza pariurilor"

FOTO: Guliver/GettyImages
FOTO: Guliver/GettyImages

Articol de - Publicat marti, 23 ianuarie 2018 12:40

 Joey Barton (35 de ani), exclus din fotbal 18 luni, afirmă că "pariurile sunt un fenomen care a prins rădăcini în fotbal. Dar nu pariurile sunt greșite, ci trucarea meciurilor".

 La 35 de ani, Joey Barton încă speră să revină. Pe 26 aprilie 2017, a fost suspendat 18 luni și amendat cu 30.000 de lire (35.000 de euro). A fost prins și a recunoscut că a făcut 1.260 de pariuri în zece ani pe meciuri de fotbal. A fost concediat imediat de Burnley, dar sancțiunea a fost redusă la apel cu 5 luni.

La început de 2018, mijlocașul lansează un atac dur la BBC Radio. "Dacă i-ar găsi pe toți care au pariat și s-ar lua măsuri împotriva lor, o jumătate din Premier League ar fi suspendată! 50 la sută din jucători! Pariurile sunt un fenomenal înrădăcinat cultural în țara noastră".

Lui i-a fost interzisă orice apropiere de fotbal: "Pedeapsa e globală, nu am voie nici să mă antrenez cu un club. Nu puteam scăpa nepedepsit, însă amestecăm regulamentul pariurilor cu cel al trucării meciurilor. Blaturile sunt greșite, afectează integritatea sportului. E ca și cum te-ai dopa"

Ce nu a înțeles Barton: "Cum de federația a fost fără milă cu mine cât timp avea sponsor o casă de pariuri?". După excluderea jucătorului, FA a reziliat contractul cu sponsorii implicați pe piața pariurilor. 

"Cât timp sunt controlate, nu e nimic greșit cu pariurile. Problema e când scapă de sub control și se pariază dincolo de limite" - Joey Barton

"Am crezut că nimănui nu-i pasă de pariuri. Am avut cont pe numele meu 12 ani, am avut joburi pentru companiile de pariuri și eram plătit în contul meu de pariuri. Aceste companii nu au anunțat federația" - Joey Barton

A luat parte la un moment istoric în fotbalul românesc, acum lucrează pe TIR în Germania: „Patronii sunt foarte faini! Mai stau un an și mă întorc acasă”

„Traduceri avem?” » Cum se comportă „Hagi” Luțu la cursurile de director sportiv: „E disperat!”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează