INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  ANGLIA

Mărturia unui campion european: „M-aș vota pentru Balonul de Aur. Glumesc, dar l-ar merita De Bruyne”

Jorginho (29 de ani) și-a dezvăluit preferințele pentru trofeul acordat de France Football, foto: Imago
Jorginho (29 de ani) și-a dezvăluit preferințele pentru trofeul acordat de France Football, foto: Imago

Articol de - Publicat sambata, 30 octombrie 2021 14:54 / Actualizat sambata, 30 octombrie 2021 14:58

Italianul Jorginho (29 de ani) și-a dezvăluit preferințele pentru trofeul acordat de France Football, al cărui câștigător va fi anunțat peste o lună, favorit fiind polonezul Robert Lewandowski. 

Jorginho a câștigat Liga Campionilor cu Chelsea și Euro 2020 cu naționala Italiei și speră la un loc cât mai sus în cea mai prestigioasă anchetă fotbalistică. Și-a dezvăluit opțiunile pentru „Balonul de Aur" 2021 într-un interviu acordat pentru ESPN Brazilia.

Jorginho: „De Bruyne are o inteligență ieșită din comun"

„Cred că m-aș vota pe primul loc, măcar un vot să primesc și eu la sfârșit. Lăsând gluma la o parte, cred că l-aș alege de Kevin De Bruyne, pentru tot ceea ce a realizat în ultimii ani. A arătat că este un jucător dotat cu o inteligență ieșită din comun, mult peste medie", a declarat mijlocașul lui Chelsea, care l-a învins pe starul belgian în ultima finală de Ligă cu Manchester City (1-0) de la Porto. 

De pe lista celor 30 de nominalizați nu lipsesc staruri precum Lionel Messi, Cristiano Ronaldo, Karim Benzema, Robert Lewandowski, Neymar sau Kylian Mbappe, dar nici tineri, precum Pedri, Mason Mount sau Phil Foden.

Jorginho trebuie să câștige Balonul de Aur, a câștigat tot ce se putea câștiga. Toți cei 30 de jucători aflați pe lista finală se află acolo pentru că merită acest lucru, sunt jucători foarte buni
- Roberto Mancini. selecționerul Italiei

Jorginho: „Am început ca atacant"

Italianul de originer braziliană a vorbit și despre începuturile carierei sale: "Jucam atacant, apoi m-au retras la mijlocul terenului. 

De fapt, am trecut din ofensivă la poziția de număr 10, iar pe urmă m-au poziționat și mai în spate. La început, idolii mei se numeau Ronaldinho, Ronaldo „Il Fenomeno" și Kaka, apoi m-am orientat spre Pirlo și XAvi, corespunzător locului meu din teren".

45 de milioane de euroeste cota de piață a lui Jorginho, care a reușit două goluri și un assist în 12 partide din acest sezon la Chelsea, ambele în Champios League

Citește și alte știri de fotbal internațional: 

Interes pentru Eden Hazard din Premier League. Îl vor Chelsea și Newcastle

Fatih Terim a luat decizia în cazul lui Moruțan » Turcii anunță noua schimbare de la Galata

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează